Bygdegårdsföreningen kuppade partiernas gruppledare

Årets mottagare av kommunens kultur- och fritidspris blev överraskade och stolta över utmärkelsen. Prispengarna ska gå till en aktivitet för bygdens folk. Vid prisutdelningen i fullmäktige på måndagskvällen iscensatte Frödinge Bygdegårdsförening en liten kupp.

Lars Johansson (V) ordförande i kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott delade ut Kultur och fritidspriset 2023 till Frödinge Bygdegårdsförening. Priset togs emot av Lisbeth Karlsson och Bertil Carlsson som också iscensatte en liten kupp.

Lars Johansson (V) ordförande i kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott delade ut Kultur och fritidspriset 2023 till Frödinge Bygdegårdsförening. Priset togs emot av Lisbeth Karlsson och Bertil Carlsson som också iscensatte en liten kupp.

Foto: Jimmy Karlsson

Vimmerby2023-12-18 19:20

– Vi vill ha fram de sex gruppledarna för partierna, sade Bertil Carlsson och delade ut ostkaka, sylt och grädde.

Allt för att säkra minst sex vältränade deltagare till ett inofficiellt ostkake-SM i Frödinge Bygdegård i november nästa år.

–  Nu är det bara att träna. Ni har ett år på er, sade Bertil Carlsson som tog emot priset tillsammans med vice ordför5anden Lisbeth Karlsson.

Han berättar att han först blev fundersam när kommunstyrelsens ordförande Helen Nilsson (S) sökte honom för att berätta om priset samtidigt som han satt upptagen med planering av kommande aktiviteter i bygdegården

– Vad kan hon vilja mig? När beskedet kom blev vi överraskade och stolta. Motiveringen beskriver hur ett verksamhetsår ser ut och vad vi gör, säger han.

"Frödinge Bygdegårdsförening tilldelas 2023 års kultur- och fritidspris för sitt arbete för en levande bygdegård och landsbygd, med evenemang och kultur året runt. Genom att arrangera allt ifrån marknader och föreningsträffar, till ungdomsevenemang, teater och konstutställningar stärker och utvecklar föreningen sin hembygd och Vimmerby kommuns kultur- och föreningsliv. Frödinge bygdegård är en modern, inkluderande förening med ett miljöansvar som genomsyrar deras framtidstänk. 2022 tilldelades Frödinge bygdegårdsförening priset som årets bygdegård och 2023 firar bygdegårdsföreningen 90-årsjubileum. Frödinge Bygdegårdsförening är en värdig mottagare av kultur- och fritidspriset 2023" lyder motiveringen.

– Vi jobbar för att det här ska fungera för bygdens folk i vardagen och det är roligt att en sån verksamhet uppskattas och det blir också ett bra avslut på vårt 90:e verksamhetsår, säger Bertil Carlsson.

Han konstaterar att pandemin ställt till med mycket bekymmer.

– Pandemin plockade bort allt och det har vi inte återhämtat oss ifrån ännu. Det är likadant för andra föreningar i Tuna och Locknevi, var tredje besökare fattas. Nerstängningen gjorde folk mer bekväma och distanserade till TV och chipspåsen och mindre benägna att ta sig ut och umgås, säger han.

Utöver heder och ära får föreningen också 10 000 kronor.

– Det ska gå till någon form av aktivitet för bygdens folk, vad det blir har vi inte bestämt än.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!