Nyöppnade Klang Studio är Alice Hartvigs hjärteprojekt

Hemvändande sångfågeln Alice Hartvig följde magkänslan. Nu öppnar hon sin egen musikskola och kulturverksamhet.

Alice har haft lokalen sedan i mitten av juli och både renoverat väggar och målat om. Det återstår en hel del arbete, men skylten utanför är på plats.

Alice har haft lokalen sedan i mitten av juli och både renoverat väggar och målat om. Det återstår en hel del arbete, men skylten utanför är på plats.

Foto: Johannes Widergren

Vimmerby2021-09-11 06:00

Det är en leende Alice Hartvig som tar emot i Klang Studios lokaler på Sevedegatan. I veckan slog hon upp portarna till sin purfärska verksamhet där hon ska bedriva både sång- och instrumentlektioner och körundervisning för alla åldrar.

– Jag ska bygga en studio för inspelningar och kommer också att erbjuda solosång för till exempelvis bröllop och fester. Det blir allt möjligt här inne och jag har fortfarande inte bestämt mig för om det räcker eller om det kommer mer, säger Alice Hartvig.

27-åriga Alice Hartvig är uppvuxen i Hultsfred men sången och musiken tog henne till många städer innan hon landade i Vimmerby. Senast kommer hon från Piteå och därifrån tog hon med sig en musiklärarexamen. Hon fick en tjänst som musiklärare på Vimarskolan men valde att följa magkänslan och tacka nej för att satsa på något eget.

– Jag drev min verksamhet vid sidan av studierna men jag ville göra det på riktigt. Nu kan jag inte sitta där sen och ruttna och känna att jag aldrig försökte. Jag tror nog att jag är lite dum i huvudet samtidigt som jag tror att det här kommer att bli jättebra, säger hon.

undefined
Det gröna och just nu något ostämda pianot hittade Alice gratis på en Facebookloppis. När tidigare ägaren fick höra att hon skulle starta musikskola skänkte hen även några gitarrer.

I dagsläget jobbar hon som vikarie på både Kulturskolan och Vimarskolan samtidigt som hon startar upp Klang. Bokningarna av sånglektioner har tuffat på och Alice Hartvig hoppas att det ska ge ringar på vattnet. Hon har dessutom börjat med prova på-kvällar för sina körer och berättar att hon var väldigt nervös inför första tillfället. 

– Det är så viktigt för mig och körsång betyder mycket. Nya personer på ny plats, ny ledare och nya sånger gjorde att spänningen gick att ta på men det var samtidigt väldigt härligt. Det känns som om att vi har något att bygga vidare på, säger hon.

Pandemin är en uppenbar utmaning när man startar ett litet kulturhus men Alice Hartvig har inget vanligt år att jämföra med.

– Hur mycket det än låter som en klyschig kylskåpsmagnet försöker jag verkligen se motgångarna som någonting positivt. Jag har försökt att inte ha så höga förväntningar, i en prestationsladdad värld. Samtidigt måste jag ändå lägga så pass stor press på mig att jag kan föra det här framåt.

Alice Hartvig hoppas att Klang ska komma att betyda mycket för kulturen i stan men att verksamheten först måste få tid att växa.

– Jag tror att Vimmerby behöver mig men jag tror inte att Vimmerby förstår att de behöver mig riktigt än. Man måste plantera sig på något sätt först, säger hon.

Alice Hartvigs vision är en musikskola dit människor i alla åldrar ska kunna komma och känna sig trygga med att spela och sjunga av lust och utan prestationskrav.
Alice Hartvigs vision är en musikskola dit människor i alla åldrar ska kunna komma och känna sig trygga med att spela och sjunga av lust och utan prestationskrav.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!