Tung sommar för nattklubben Kharma

I veckan höll Kharma sin onsdagspub öppen för sista gången för säsongen. Även om den varit populär har sommaren i stort varit tuff ur ett ekonomiskt perspektiv.

Christopher Novratidis är nöjd med onsdagsverksamheten, men inte med hur sommaren har sett ut i övrigt för Kharma.

Christopher Novratidis är nöjd med onsdagsverksamheten, men inte med hur sommaren har sett ut i övrigt för Kharma.

Foto: Annie Hogner

Vimmerby2022-08-13 06:00

Det berättar klubbägaren Christopher Novratidis. Han förklarar att det inte lönar sig att hålla öppet på onsdagar under vinterhalvåret, då semestertiderna är slut och många börjar jobba igen. Vimmerby är enligt honom en för liten stad för att det ska fungera.

– Onsdagskvällarna är bland de bästa kvällarna på sommaren och så har det varit under flera års tid. Det är många som jobbar på ALV som brukar komma hit då, och även annat Vimmerbyfolk, säger Novratidis.

Hur har sommaren gått i ett större perspektiv?

– Jämfört med förra sommaren har det gått riktigt dåligt. Förra sommaren var vår bästa sommar sedan vi öppnade Kharma 2014, och i år går vi mot vår sämsta sommar totalt sett.

Novratidis säger att även om onsdagarna har varit bra, har helgerna sett sämre ut än tidigare år. Det tror han beror på att många som brukar besöka dem på sommaren istället har valt att resa iväg nu när många restriktioner är lättade.

– Det är ju första sommaren man verkligen kan resa, och det har vi verkligen märkt av.

Vad har ni för förväntningar inför hösten?

– Att det ska återgå mer till det normala så att man kan börja planera och verkligen kunna räkna på saker igen. Det har man inte kunnat göra på 2,5 år nu nästan.

Novratidis berättar att de just nu inte vågar göra några nya satsningar inför hösten med tanke på det osäkra världsläget och stigande priser på bland annat mat och el.

– Vi kör på som vanligt så får vi se hur vi gör till våren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!