Tunabo får författarstipendium på 50 000 kronor

Han är lärare i svenska och författare som också håller i kurser i kreativt skrivande. Det är han som belönas med Litteraturnod Vimmerbys författarstipendium 2024..

Här är han, årets författarstipendiat Emil Haskett, Tuna, som belönas med 50 000 kronor för sitt skrivande av Litteraturnod Vimmerby.

Här är han, årets författarstipendiat Emil Haskett, Tuna, som belönas med 50 000 kronor för sitt skrivande av Litteraturnod Vimmerby.

Foto: Pressbild.

Vimmerby2024-02-07 10:54

Det meddelar Litteraturnod Vimmerby i ett pressmeddelande på onsdagsförmiddagen. Stipendiet är på 50 000 kronor och tilldelas i år Emil Haskett från Tuna. Juryns motivation lyder:

"Med stort driv och språklig finess släpper Emil Haskett fram en otyglad fantasi med rötter i den lokala bygden och för in en gastkramande dimension i det litterära Vimmerby."

Emil Haskett bor i Tuna och arbetar som lärare på Vimmerby folkhögskola, där han undervisar i svenska, föreläser på seniorkursen om mytologi och kulturhistoria, samt håller i kursen kreativt skrivande på musikalartistutbildningen. Han debuterade 2017 med fantasyromanen Dit du inte får gå (Nordic Press), och har sedan dess fortsatt att skriva inom fantastikgenren, framför allt noveller som har publicerats i olika antologier. Han sysslar även med rollspel.

Hur känns det att få Litteraturnod Vimmerbys författarstipendium?

- Det känns så roligt! Jättekul att Litteraturnoden och juryn såg potential i arbetsprovet jag skickade in, säger emil Haskett i ett pressmeddelande.

Stipendiesumman är 50 000 kr. Hur kommer du att använda pengarna?

– Oj, jag vet inte än. Jag tänker att de kan användas till att ta några dagar ledigt från jobbet och fokusera på skrivande.

Vad skriver du på just nu?

– Jag skriver på ett barnboksmanus där barn ställs öga mot öga med ett järnåldersspöke. Utöver det skriver jag på ett skräckmanus för vuxna, men det får stå tillbaka nu till förmån för barnboken som jag vill skriva klart.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!