Smygtitt i nya restaurangen: "Vi är peppade"

I slutet av mars öppnar Brygghusets nya restaurang. Vimmerby Tidning fick en smygtitt i lokalen som sakta men säkert förvandlas.

Nya Brygghuset växer fram. Preliminärt öppningsdatum är i slutet av mars.

Nya Brygghuset växer fram. Preliminärt öppningsdatum är i slutet av mars.

Foto: Johannes Widergren

Vimmerby2023-02-02 06:01

Än så länge återstår en hel del arbete innan restaurangen är klar. Ändå kan man redan nu få en känsla för slutresultatet. När allt är klart ska den klassiska pubkänslan infinna sig, men kanske med en elegantare och mer feminin touch. 

– Vi är så peppade! Det här blir en enorm satsning både visuellt och konceptuellt och jag hoppas att det här ska bli en naturlig plats för Vimmerbyborna att landa på, säger Andreaz Norén, VD för Axel Herman Invest, som driver Åbro Bryggeris restauranger i Sverige.

Den nya restaurangen kommer att ta plats där mikrobryggeriet tidigare fanns. 

– Lokalen i sig är otroligt fin med sin rymd, takhöjd och ljusinsläpp. Känslan vi vill förmedla är gastropub, vi vill plocka in den modernare pubmiljön och föryngra vårt koncept en aning. Arkitekturen får en modernare stil, och materialvalen blir en blandning av läder, sten och trä, säger Andreaz Norén.

undefined
Den här illustrationen visar hur interiören kan se ut på Brygghusets nya restaurang.
undefined
Gamla "lastkajen" till höger känner många igen från den tidigare restaurangen. Ytan till vänster var tidigare plats för mikrobryggeriet.

Miljön kommer att bestå av en stor bar, en loungeyta och flera stora runda bord. Det kommer också finnas platsbyggda soffor och uppe på "lastkajen" bås för lite större sällskap. För dem som önskar lite avskildhet finns det möjlighet att boka angränsande rum i restaurangen.

Vad kan du säga om menyn?

– Ölen är förstås i fokus och maten är anpassad till att fungera bra med öl. Därmed inte sagt att allt behöver vara friterat och tungt. Vi försöker jobba på ett modernare sätt med mer lite mer lokala råvaror och mer gröna element. Menyn kommer att vara uppdelad i två delar, en klassisk del och en lite mer tuffare "streetfood-del". 

Vem blir köksmästare?

– Vi har ett namn, men jag kan tyvärr inte avslöja det idag. Men jag kan säga som så att vi har aldrig haft så stark personalgrupp i restaurangen som den här.

undefined
Andreaz Norén, vd för Axel Herman Invest, det Åbro-ägda bolag som driver de fem pubarna i koncernen
undefined
Delar av Brygghusets personal framför den nya entrén till restaurangen. "Vi är peppade", säger Andreaz Norén, Jenny Arnberg, Filip Petersson, Lukas Lamberg och Andrea Grönqvist.

Personalstyrkan består av sju heltidsanställda med pubchefen Nina Eklund i spetsen.

Under onsdagen öppnade Brygghuset åter sin lunchservering i de gamla delarna av restaurangen efter att ha hållit stängt sedan oktober förra året. Samtidigt pågår fortfarande färdigställandet av den nya restaurangdelen som ska öppna i slutet av mars.

– Vi har inget exakt datum än men om cirka två månader är målet att öppna, säger Andreaz Norén. I samband med det kommer vi ställa till med ett par rejäla balunser, för både företag och privatpersoner.

Den nya restaurangen har plats för strax över 100 gäster och ersätter då de gamla engelska och tyska delarna, som istället ska användas för bokade sällskap.

Andreaz Norén, vd för Axel Herman Invest, det Åbro-ägda bolag som driver de fem pubarna i koncernen.
Andreaz Norén, vd för Axel Herman Invest, det Åbro-ägda bolag som driver de fem pubarna i koncernen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!