Tillbaka på Bullerby Cup efter 30 år

Under de 42 år som Bullerby Cup spelats har tiotusentals spelare deltagit. En av dem är Mikael Johansson som gjorde sin första turnering för 30 år sedan. I år är han tillbaka som ledare för sonen Arvids lag Färjestadens GoIF.

Mikael Johansson vid sidlinjen.

Mikael Johansson vid sidlinjen.

Foto: Magnus Strömsten

Vimmerby2019-07-25 19:00

Ungdomsturneringar i fotboll är ofta ett kärt minne för många. Sedan Bullerby Cup spelades för första gången för 42 år sedan har många spelare fått chansen att vara med och uppleva gemenskapen och dramatiken som bjuds.

– En del av Bullerby Cups framgångskoncept är att så många som upplevt den själv i unga år tar chansen att komma tillbaka senare i livet med sina barn och ger dem chansen att spela och ha roligt. Jag träffar ofta folk som gjort det och nu har vi hållit på så länge att det kan finnas tre generationer i samma familj som varit med i cupen, säger Leif Karlsson som är ansvarig för turneringen.

En av återvändarna i årets upplaga är Mikael Johansson som är ledare för sonen Arvids lag Färjestadens GoIF.

– I år är det prick 30 år sedan jag spelade mina första Bullerby Cup av totalt fyra. Jag har många fina minnen därifrån och vill så klart ge Arvid chansen att uppleva det här också, säger Mikael.

Hur har ni lagt upp veckan?

– Vi kom hit i onsdags och inkvarterade oss i AL-Skolans idrottshall. Vi är tre lag totalt med över 40 spelare plus ledare så det är inte helt lätt att få alla att somna. Sedan är många av spelarnas föräldrar med och stöttar under matcherna och hittar på roliga saker tillsammans när det är spelledigt.

Hur hanterar spelarna att man inte räknar resultat?

– De är ganska vana vid det, men vi spelar för att ha roligt och då vill de ju göra mål och vinna matcher också.

Färjestadens GoIF tackar för matchen mot Linköping Kenty. I bakgrunden ses en stor supporterskara med föräldrar som är med och stöttar laget under veckan.
Färjestadens GoIF tackar för matchen mot Linköping Kenty. I bakgrunden ses en stor supporterskara med föräldrar som är med och stöttar laget under veckan.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!