Tidigt 25-årsfirande på Frödala i Frödinge

Byggnationen av Frödala i Frödinge var på gång att slutföras vid den här tiden för 25 år sedan. Så det var nästan sant när Frödala servicehus firade 25 år i veckan.

Det blev extra festligt för de boende när Frödala firade 25 år. Foto: Bertil Andersson.

Det blev extra festligt för de boende när Frödala firade 25 år. Foto: Bertil Andersson.

Foto:

Vimmerby2017-10-31 08:15

Det invigdes den 23 januari 1993, av dåvarande kommunalrådet Bengt Johansson. Det finns 15 lägenheter, varav en används som kontor för hemtjänsten.

25-årsfesten inleddes med en kort historik av enhetschefen Anette Dahlberg. Därefter bjöds det på god mat av lokalt producerade råvaror. Det blev även lite underhållning i form av stämningsfull och behaglig musik från harpa, som framfördes av aktivitetssamordnare Anja Gerstenkorn.

Festen avslutades med en riktig stor tårta som Hemtjänsten bjöd på. Några av dagens matgäster tillika boende på Frödala var Anna-Greta Svensson och Harrieth Andersson.

- Det var jättegott, sa de..

Kökspersonal under dagen var Birgitta Fröberg samt områdeschefen Ola Gunnarsson.

Det var ett stort nöje att möta Ola och höra honom berätta om kommunens kosthållning. En verkligt engagerad chef som säkerligen sprider sin entusiasm till övriga medarbetare inom verksamheten. Verkligen roligt att se honom verksam i köket, men så hade han också arbetat som köksmästare under hela sitt yrkesverksamma liv.

Maten som normalt serveras på Frödala är tillagad på Centralköket i Vimmerby, och slutbereds sedan på plats.

I centralköket görs 3 500 portioner dagligen. Ett arbete som sker med stor skicklighet och avvägning mellan råvaror, kostnad, näringsinnehåll och det viktigaste av allt, att den ska vara god. Alltså är alla delar lika viktiga, för om ingen vill äta maten så är det ju ett misslyckande.

- Jag är stolt över den mat vi levererar inom kommunen, säger Ola Gunnarsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om