Tidigare kommunalråd ny chef på besöksmål

I februari kliver Ingela Nilsson Nacthweij på ett nytt jobb. Då blir hon tillförordnad verksamhetschef på Filmbyn i Mariannelund.

Ingela Nilsson Nachtweij, här från en av de guidade visningarna i Astrid Lindgrens fotspår, som hon arrangerat, blir ny tillförordnad verksamhetschef på Filmbyn i Mariannelund. Tjänsten sträcker sig över hela 2022.

Ingela Nilsson Nachtweij, här från en av de guidade visningarna i Astrid Lindgrens fotspår, som hon arrangerat, blir ny tillförordnad verksamhetschef på Filmbyn i Mariannelund. Tjänsten sträcker sig över hela 2022.

Foto: Rebecca Forsgren Malmström

Vimmerby2022-01-03 15:35

Men redan nu är hon på plats och jobbar timmar.

– Jag jobbar en månad till på Gamlebygymnasiet, men går in och jobbar timmar nu när vi har jullovsöppet på Filmbyn, berättar Ingela Nilsson Nacthweij, när Vimmerby Tidning når henne på telefon på måndagen.

Hon är ett välkänt ansikte för många i området. Hon är politiker och har varit kommunstyrelsens ordförande i Vimmerby under en period. 

I februari börjar hon sitt nya jobb på allvar.

– Jag har suttit i styrelsen här så är väl insatt i verksamheten och jag tycker det ska bli jättespännande för jag ser att Filmbyn har stor potential, utställningen är jättefin och det är många som inte har upptäckt den än.

Astrid Lindgren ligger henne varmt om hjärtat. Hon har under tidigare arrangerat guidade visningar i författarens fotspår i Vimmerby. Men att jobba inom besöksnäringen blir något nytt för Nilsson Nachtweij, som tidigare framförallt jobbat inom de gröna näringarna, nu senast som lärare på naturbruksgymnasiet i Gamleby.

– Jag har inte jobbat på en sån här anläggning tidigare, så det känns väldigt nytt och spännande. Det finns ett väldigt fint samarbete mellan olika aktörer i Mariannelund, säger hon och fortsätter:

– Den här verksamheten är en del i de gröna näringarna eftersom vi jobbar mycket med Astrid Lindgrens värdegrund, mat och upplevelser på landsbygden. Det är fortfarande väldigt nära de gröna näringarna även om jag inte kommer jobba med växtodling och de delarna. Det är landsbygdsarbete.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!