Thalin har hittat sin drömroll

Med hjälp av sina erfarenheter av teater och dramatik ska Fredrik Thalin främja läsandet bland de allra yngsta som projektanställd på biblioteket i Vimmerby.

Fredrik Thalin tänker använda sina erfarenheter som skådespelare när han inspirera unga till mer läsning.

Fredrik Thalin tänker använda sina erfarenheter som skådespelare när han inspirera unga till mer läsning.

Foto: Magnus Strömsten

Vimmerby2018-11-04 10:00

Fredrik Thalin har gjort sig känd som skådespelare på Astrid Lindgrens Värld och har verkat en hel del inom teater och drama i övrigt också. På senare år har han frilansat en hel del som konferencier och moderator i olika sammanhang.

– Det är en stor frihet att kunna jobba så, men samtidigt blir det lite jobbigt i längden att ofta vara i tjänst när andra är lediga. Jag var på jakt efter någon form av fastare anställning så när projektanställning på biblioteket i Vimmerby dök upp blev jag sugen att hoppa på, säger Fredrik Thalin.

Han började sin tjänst i torsdags och ska de närmaste elva månaderna ägna sig åt att främja läslusten bland barn i åldern 0-6 år i Vimmerby kommun.

– Det är en helt ny tjänst så det innebär att jag kan forma den lite efter eget huvud. Jag har en del tankar och idéer om hur det ska gå till. Det blir förstås en del uppsökande verksamhet att komma ut bland barn i förskolor. Då blir det vanlig högläsning, men jag tänker också använda mig av lite teater och dramatik på något sätt för att få med mig barnen.

Hur känns det att få den här chansen?

– Det känns som en stor förmån och jätteviktigt att få chansen att påverka och locka barn till att läsa mer. Varje barn som jag kan få att bli intresserat känns som en jättevinst, säger Fredrik Thalin.

Projektet ska pågå i elva månader och efter utvärdering finns möjligheten till en förlängning.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!