Skulle hjälpa man upp – blev misshandlad

Under natten mot onsdag misshandlades en man under "olyckliga omständigheter" strax utanför Vimmerby.

Vimmerby2023-07-12 02:11

Vid midnatt larmades polisen till Gnagaredalen där folkracet Semesterracet pågår. På en campingplats hade en man i 30-årsåldern blivit misshandlad.

– Det är en kille som ska ha slagit en annan kille, säger polisens jourhavande förundersökningsledare Eva Jirhall.

Den man som nu misstänks för misshandeln är i 20-årsåldern, han är inte gripen.

– Det är väl lite berusning med i det hela. Killen hade ramlat och skulle få hjälp upp, sen tog han det som att han blev attackerad. Så det är nog lite olyckliga omständigheter där tror jag, säger Eva Jirhall.

Det finns inga uppgifter om att den misshandlade mannen ska ha behövt uppsöka vård. Tävlingsledaren Beatrice Ågren Karlsson om nattens händelse:

– Självklart är det inte bra och det är det aldrig. Men det finns annars inte mycket att säga om situationen mer än att polisen var här och har förflyttat personen från platsen. Det är inget vi behöver fundera på mer i fortsättningen, säger hon.

På Semesterracet förekommer det en del festande i området och enligt Beatrice har rapporterna från evenemangets ordningsvakter varit lugna så här långt.

– Vi har inte fått till oss jättemycket från våra vakter och deras rapporter. Våra vakter har det under kontroll och det är ingen större skillnad jämfört med tidigare år. Det har varit väldigt lugna vaktrapporter. De har mest fått säga till gäster om musik under nattetid. Jag tycker det känns bra så här långt, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!