Tävlingsledaren efter dödsfallet: "Oerhört tragiskt"

Efter helgens dödsfall i Gnagaredalen, innan folkracetävlingen, förklarar tävlingsledaren Beatrice Ågren Karlsson beslutet att inte ställa in tävlingen. "Det var en del som var fundersamma", säger hon.

"Vi fick information om vad som hänt innan tävlingen startade, jag blev uppringd av en person i depån när vi höll på med våra morgonbestyr inför racet, säger tävlingsledaren Beatrice Ågren Karlsson till Vimmerby Tidning.

"Vi fick information om vad som hänt innan tävlingen startade, jag blev uppringd av en person i depån när vi höll på med våra morgonbestyr inför racet, säger tävlingsledaren Beatrice Ågren Karlsson till Vimmerby Tidning.

Foto: Vimmerby Tidning

Vimmerby2023-10-09 09:43

På söndagsmorgonen inträffade ett dödsfall i Gnagaredalen, kort innan folkracetävlingen Höstracets andra dag skulle börja. När Vimmerby Tidning pratar med Beatrice Ågren Karlsson, som var tävlingsledare under båda dagarna och på plats i Gnagaredalen, bekräftar hon att den avlidna personen inte är vare sig en folkraceförare eller en av tävlingens funktionärer.

– Det var en team-medlem till några förare, eller vad vi nu ska säga, som var där för att titta. Det är otroligt tragiskt att en person har avlidit, det är en obehaglig känsla, säger hon.

undefined
Under söndagen fick polisen åka till Gnagaredalen med anledning av ett dödsfall. Det finns ingen misstanke om brott.

Polis och ambulans var på plats i Gnagaredalen på söndagsmorgonen men det ska inte finnas någon misstanke om brott i samband med händelsen. Polisen har inte heller bekräftat den avlidnas ålder, men enligt Beatrice rör det sig om en ung person. 

– Vi fick information om vad som hänt innan tävlingen startade, jag blev uppringd av en person i depån när vi höll på med våra morgonbestyr inför racet, säger hon.

Varför valde ni att inte avbryta tävlingen?

– Det var en olustkänsla som kom över oss men vi valde ändå att genomföra tävlingen eftersom dödsfallet inte skett under eller i samband med den. Det var ingen förare eller en av våra funktionärer, det hände givetvis på vårt område men var inte riktigt anknutet till tävlingsdagen.

Fanns det några diskussioner om att ställa in tävlingen?

– Visst, det var en del som var fundersamma, men alla som skulle köra körde och vi hade en bra tävlingsmässig dag.

undefined
"Det var en olustkänsla som kom över oss men vi valde ändå att genomföra tävlingen eftersom dödsfallet inte skett under eller i samband med den", säger Beatrice Ågren Karlsson.

Tävlingsstarten blev försenad med totalt 30 minuter.

– Vår speaker gick först ut och sa att starten skulle skjutas fram och kort efter, vid kvart över nio gick vi ut och berättade att vi väntade besked från blåljusperson på grund av en olycka, säger Beatrice Ågren Karlsson

Hur kommer Vimmerby MS att agera efter dödsfallet? 

– Vi vet inte alls orsaken bakom det här plötsliga dödsfallet så vi får helt enkelt avvakta och se. Det här hade kunnat hända på vilken camping som helst eller någon annanstans. Vi vet inte orsaken eller om det har någon anknytning till vår tävling. Allt vi vet är att det hände på vårt område och att det var en folkraceintresserad person.

Har ni varit med om någonting liknande tidigare? 

– Nej, det har vi inte, inte i Vimmerby. Jag vet en del tävlingar där det har hänt saker i publiken men vi har inte varit med om något dödsfall eller någon stor olycka i vare sig publiken eller med förare innan, säger Beatrice Ågren Karlsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!