Ingen prisändring för svårsålda tomter

I slutet av april 2021 lades åtta sjönära tomter i Vennebjörke ut till försäljning. Än idag är bara två av dem sålda. Men mäklaren har inga planer på att sänka priset.

Mäklaren Edyta Hammar har hand om försäljningen av de sjönära tomter som är en del av projektet Wennebjörke Park. Än så länge är två av åtta tomter sålda.

Mäklaren Edyta Hammar har hand om försäljningen av de sjönära tomter som är en del av projektet Wennebjörke Park. Än så länge är två av åtta tomter sålda.

Foto: Johannes Widergren/Elin E Elmström

Vimmerby2023-01-20 05:00

Försäljningen av miljontomterna, som är en del av Wennebjörke Park, har stått stilla ett bra tag.

– Läget är rätt lugnt just nu, och det har väl många förklaringar med omvärldsläget, räntor och höga materialkostnader. Folk är lite försiktiga just vad det gäller nyproduktion, säger mäklare Edyta Hammar på Svensk Fastighetsförmedling i Vimmerby.

Kommer ni att behöva sänka priserna på tomterna?

– I dagsläget kommer vi inte att göra det. Det här är ett av de bästa lägena vi har i Vimmerby, så vi kommer att hålla kvar priserna så får vi se vad som händer framöver.

undefined
Tomterna har legat ute för försäljning sedan slutet av april 2021.

Finns det några andra knep ni kan ta till för att få igång försäljningen?

– Nej, det som händer omkring oss i omvärlden kan vi inte påverka och det är klart att en kund som bygger räknar på en produktionskalkyl. Tittar man på vad man kunde bygga ett hus för tidigare så skiljer det ganska mycket åt. Det som skulle kunna påverka är om det kommer in någon kapitalstark köpare som inte behöver räkna på det på samma sätt.

undefined
Edyta Hammar tror att försäljningen av tomterna kommer ayy lossna i framtiden. "Det gäller att ha is i magen", säger hon.

Enligt Hammar är det flera som visar intresse och ringer för att ställa frågor, men som just nu avvaktar med att gå vidare. De flesta som hör av sig är vad hon kallar för återvändare. Personer som är uppväxta i trakten och nu vill flytta tillbaka och skaffa sig ett permanent boende.

Men Hammar verkar inte oroad över att flera av tomterna är osålda.

– Det gäller att ha is i magen. Det kommer att förändras och det kommer bli bättre tider, säger hon.

undefined
Det finns i dagsläget inga planer på att sänka priserna på tomterna vid Krön. "Det här är ett av de bästa lägena vi har i Vimmerby, så vi kommer att hålla kvar priserna så får vi se vad som händer framöver", säger Edyta Hammar.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!