Musteriets nysatsning uppskattat av turister

Första sommaren som Musteriet i Djursdala satsade på vandrarhem visade sig bli succé. Nu finns planer på att utöka boendet.

"Jag är jättenöjd, vi har haft fullt på vandrarhemmet sedan vi öppnade i början av juni" säger Staffan Samuelson.

"Jag är jättenöjd, vi har haft fullt på vandrarhemmet sedan vi öppnade i början av juni" säger Staffan Samuelson.

Foto: Sofie Olsson

Vimmerby2021-08-22 10:00

Musteriet, med tillhörande restaurang, i Djursdala blev ett populärt besöksmål under förra sommaren. Inför i år har de utvecklat konceptet och även startat ett vandrarhem intill musteriet för att få folk att hitta ut till Djursdala och ta del av naturupplevelserna som finns i byn.

Enligt ägaren Staffan Samuelson har vandrarhemmets första sommar gått riktigt bra och han menar att det har uppskattats av turisterna, något som märktes framförallt under de första sommarmånaderna.

– Jag är jättenöjd, vi har haft fullt på vandrarhemmet sedan vi öppnade i början av juni. Nu börjar det mattas ut lite när skolorna börjar men vi har även bokningar i höst, säger ägaren Staffan Samuelson.

Tanken är att vandrarhemmet kommer vara öppet året om. Just nu finns det tolv bäddar men efter sommaren planeras det även att utvidga boendet inför nästa sommar.

– Alla har varit positiva och det är en trevlig miljö runt om. Det är många som bor här som ska till Astrid Lindgrens värld som vill bo i en lantlig miljö och vill kombinera det med andra naturaktiviteter. Flera har kombinerat det med att vandra Djursdalarundan och sedan några dagar i parken, säger Staffan Samuelson.

Även Musteriets restaurang blev välbesökt i år. Enligt Staffan Samuelson har de haft runt 200-300 besökare per dag.

– Det har varit jättemycket folk. Över förväntan. Det är fantastiskt att folk åker hit ända från Linköping, det har verkligen blivit omskrivet säger han.

Inför sommaren startade Musteriet i Djursdala ett vandrarhem som blivit uppskattat av turister.
Inför sommaren startade Musteriet i Djursdala ett vandrarhem som blivit uppskattat av turister.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!