Succé för lokala konstgalleriet

Ann-Marie Brushanes galleri på Storgatan lockar många konst- och kulturintresserade och nu hoppas hon att verksamheten ska växa ännu mer 2023, bland annat med hjälp av två än så länge hemliga utställningar.

Förra året besökte mer än 1000 personer  CHG Ateljé och Galleri. "Vi har hört i minglet att det här är ett ställe som har fattats", säger Ann-Marie Brushane.

Förra året besökte mer än 1000 personer CHG Ateljé och Galleri. "Vi har hört i minglet att det här är ett ställe som har fattats", säger Ann-Marie Brushane.

Foto: Sofie Olsson

Vimmerby2023-02-20 05:00

I november 2021 öppnade CHG Ateljé och Galleri på Storgatan och när Ann-Marie Brushane summerar det första året är resultatet över förväntan. Drygt 1000 personer besökte galleriet 2022.

– Att det skulle bli så uppskattat kunde man ju bara drömma om. Jag tror att en stor del är lokalen, som bjuder in till samtal och folk vill knappt gå härifrån. Vi har hört i minglet att det här är ett ställe som har fattats, säger Ann-Marie Brushane.

Ruljangsen var stor och totalt ställde elva konstnärer och två fotografer ut. Galleriet hade tre minnesutställningar; Bergs tobakshandel, MC-kulturen, och Vimmerbys hästar och stall. 

– De är uppskattade. Det är de på Näktergalen också men vi kompletterar varandra. Vi kan inte ha så stora utställningar men vi kan gå in på detaljer.

undefined
"Jag hoppas att det här ska bli ett ställe där man hänger, ett litet kultur-hak", säger Ann-Marie Brushane.

Programmet för första halvåret 2023 är fullspäckat och Ann-Marie Brushane hoppas att galleriet ska kunna växa.

– Jag hoppas att vi ska kunna ha poesikvällar och trubadurer. Vi driver det här ideellt, men jag har ju mikrofon och det är bara att komma in och lira. Jag hoppas att det här ska bli ett ställe där man hänger, säger hon.

I helgen var det vernissage för Konstskolan och den 25 februari visas Akvarell och "kaffe" med verk av Irfan Dzinich. Ann-Marie avslöjar att hon jobbar med två stora utställningar som hon inte törs annonsera, men som enligt henne kommer att bli någonting alldeles extra. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!