Storföretag lämnar lokalerna i centrala Vimmerby

Företaget Bitus AB, med kontor mitt på Rådhustorget i Vimmerby, kommer att flytta från stan. Det bekräftar koncern-vd:n Peter Nilson för Vimmerby Tidning på tisdagen.

Här, i markplan, har Bitus AB sina nuvarande kontor. Under vintern kommer företaget att flytta ut och kontoren hamnar istället i Fågelfors och Nybro, i närheten av produktionen.

Här, i markplan, har Bitus AB sina nuvarande kontor. Under vintern kommer företaget att flytta ut och kontoren hamnar istället i Fågelfors och Nybro, i närheten av produktionen.

Foto: Jenn Hultberg

Vimmerby2023-09-19 12:13

Bitus AB är ett dotterbolag till Bergs Timber och tidigare användes namnet Bergs för båda verksamheterna. Tjänstemännen på Bitus har huserat i Vimmerby, i markplan på adressen Stora Torget 3, men nu har koncernen tagit beslutet att kontoren ska flytta under vintern.

– Det kommer att bli en flytt. Kontoret där etablerades som ett huvudkontor för hela koncernen men det har sedan dess flyttat till Stockholm, där jag numera också har min arbetsplats. I det sammanhanget är det mer naturligt att Bitus har sina kontor i anslutning produktionen i Nybro och i Fågelfors, säger koncernchefen Peter Nilsson till Vimmerby Tidning.

undefined
"Det är mer naturligt att Bitus har sina kontor i anslutning produktionen i Nybro och i Fågelfors", säger koncernchefen Peter Nilsson till Vimmerby Tidning.

Det är också där, i Nybro eller Fågelfors, som de anställda på Bitus kontor i Vimmerby kommer att hamna efter flytten.

– I dagsläget är de 7-8 stycken och de flyttar med verksamheten och det är en av orsakerna till att det faller sig naturligt att flytta nu, många av dem bor så de har närmre till Fågelfors än till Vimmerby, säger Peter Nilsson.

Koncernen har även ett så kallat showroom, Woodworks by Bergs, vid Vimmerbyallén.

– Där finns också kontorsplaster för de som vill forsätta jobba från Vimmerby, säger Peter Nilsson.

För företaget och koncernen innebär flytten alltså ingen förändring i verksamheten eller för de anställda. Bitus lämnar dock efter sig en stor och väldigt central lokal.

– Det kan man verkligen konstatera att det är synd eftersom det är en fantastiskt trevlig lokal som vi verkligen kan rekommendera till den som kan vara intresserad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!