Stark säsongsstart för Filmbyn Småland

I juni besöktes Filmbyn Smålands utställningar av cirka 1 800 betalande gäster. Det är fler än dubbelt så många som under samma månad förra året.

Utställningarna på Filmbyn Småland har varit välbesökta under juni månad.

Utställningarna på Filmbyn Småland har varit välbesökta under juni månad.

Foto: Ivonne Svahn

Vimmerby2022-07-07 05:00

Besöksstatistiken ser bra ut enligt Ingela Nilsson Nachtweij, tillförordnad verksamhetschef på Filmbyn. Hon är nöjd med siffrorna och berättar att de hitintills går i linje med målen för säsongen.

– Dessutom har vi säkert mer än dubbelt så många besökare totalt eftersom det är många som besöker restaurangen och upplevelseskogen också. Alla går inte in till utställningen, förklarar hon.

Nilsson Nachtweij berättar att de tagit emot besökare från olika delar av landet, men att de företrädesvis har haft tyska besökare.

– De har ett väldigt stort intresse för Astrid Lindgren. Nu har jag också fått förklarat för mig att pandemin och restriktionerna i Tyskland har gjort att många besökt Sverige under försommaren, och det har vi märkt av, säger hon.

När Astrid Lindgrens värld öppnade för säsongen märkte Filmbyn ett uppsving i besökarantalet. Nilsson Nachtweij tror att det beror på att många besökare som kommer till området passar på att besöka flera turistmål i samma veva.

– Vi gynnar varandra, menar hon.

Vad tror du om resten av sommaren?

– Vi ser en ökande trend och vi hoppas att det blir besöksrekord i år. Just nu är 2019 vårt rekordår, men det var innan pandemin.

Står ni redo att kunna hantera ett besöksrekord om så skulle bli fallet?

– Ja vi är redo. Vi har bemannat utifrån ett ökat antal besökare och har lyckats rekrytera många unga och engagerade från bygden vilket vi är tacksamma för.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!