Vimmerbykrogen öppnar igen – men är fortsatt till salu

Efter nära fem månader öppnar krogen och kaféet Royal igen på fredag. Det blir i stort sett på samma sätt som före stängningen i maj. Men bristen på personal påverkar fortfarande verksamheten.

Simon Sauma öppnar Café och Bistro Royal igen på fredag. I köket håller han på med förberedelser av olika slag.

Simon Sauma öppnar Café och Bistro Royal igen på fredag. I köket håller han på med förberedelser av olika slag.

Foto: Jimmy Karlsson

Vimmerby2023-10-10 19:00
undefined
Simon Sauma har stängt Mr Burger för säsongen och öppnar nu Royal igen. "Personalbristen gör att vi håller ner en del på öppettiderna i köket och bara har kafé under delar av veckan", säger han.

– Det är lika svårt att hitta personal. Därför kommer vi att hålla ner öppettiderna i köket i början av veckorna och bara ha kafé då, säger Simon Sauma.

Vimmerbyföretagaren är nu igång med alla förberedelser för att öppna Royal igen. Han stängde kaféet och krogen i mitten av maj för att satsa fullt på Mr Burger under sommaren. Nu slår pendeln tillbaka och Mr Burger är stängt för säsongen och kommer att öppna igen först till våren.

– Vi öppnar Royal på fredag ch det blir i samma stil som tidigare, säger han.

En avgörande anledning till att han pausade Royal över sommaren var brist på personal. Situationen är fortfarande densamma.

– Det blir i huvudsak familjen som kommer att jobba. Det är därför vi minskar på öppettiderna i köket, om vi skulle ha det också öppet fullt ut behöver vi två personal till, säger han.

undefined
På fredag slår Royal upp portarna igen efter att ha hållit sommarstängt i nära fem månader, främst på grund av personalbrist.

Simon Sauma har också haft verksamheten Royal till salu under sensommaren – och det har funnits en hel del spekulanter.

– Det har funnits flera, både från Vimmerby och från andra städer. Men efter hand har deras intresse avtagit. Det saknas pengar och det är svårt att få lån efter vad jag förstår, säger han.

Istället fortsätter han att driva verksamheten i egen regi tills vidare.

– Dyker det upp någon seriös köpare är jag villig att sälja – men då måste det finnas pengar också, säger Simon Sauma.

Efter hand fylls det på med varor i frysar och kylar. Räkorna ska hackas och blandas till Skagenröra.
Efter hand fylls det på med varor i frysar och kylar. Räkorna ska hackas och blandas till Skagenröra.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!