Därför kommer kronprinsessan snart till Vimmerby

Kronprinsessan Victorias intresse för natur kommer relativt snart att ta henne och hennes familj till Vimmerby kommun, närmre bestämt till Norra Kvills nationalpark.

Kronprinsessan Victoria under sitt besök i Ängsö nationalpark, som bland annat är känd för sin rika blomsterprakt.

Kronprinsessan Victoria under sitt besök i Ängsö nationalpark, som bland annat är känd för sin rika blomsterprakt.

Foto: Anders Wiklund/TT

Vimmerby2023-07-06 06:00

Mellan 2017 och 2019 vandrade kronprinsessan Victoria i Sveriges alla landskap. I samband med det väcktes också idén att besöka landets alla 30 nationalparker, däribland då förstås Norra Kvills nationalpark i Rumskulla socken utanför Vimmerby.

Genom att besöka Sveriges alla nationalparker vill Kronprinsessan främja friluftsliv, uppmuntra rörelse och få fler att upptäcka vad Sverige har att erbjuda i form av naturupplevelser, skriver kungahuset i ett inlägg på sitt instagramkonto.

– Hela kronprinsessfamiljen är väldigt mycket för natur och vill uppmärksamma den svenska naturskatten. Därför ska kronprinsessan besöka Sveriges alla nationalparker inom ett antal år, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Vimmerby Tidning.

När besöker kronprinsessan Norra Kvill?

– Schemat är lagt på lång sikt och kan läggas om beroende på när andra evenemang som kronprinsessan närvarar vid infaller. Exakt när hon kommer till Norra Kvill kan jag inte svara på just nu, men det vet vi antagligen efter sommaren. Nu är det sommaruppehåll och sen sker besöken sporadiskt under hela året.

undefined
Kronprinsessfamiljen är, enligt hovets informationschef Margareta Thorgren, alla intresserade av natur och vill genom att besöka nationalparkerna uppmärksamma den svenska naturskatten.
undefined
Norra Kvills nationalpark inrättades 1927 och växte 1994.
undefined
Exakt när kronprinsessan kommer att besöka Vimmerby kommun är ännu inte helt klart.

Den 9 juni besökte kronprinsessan Ängsö nationalpark, norr om Stockholm, och fick då en rundvandring med information om parkens historia. Hon fick även tillverka en mulmholk, en bostad för insekter som efterliknar murkna träd.

Norra Kvills nationalpark inrättades 1927 och består av småländsk urskog, barrskog, som inte har avverkats på över 150 år vilket är unikt i södra Sverige. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!