Priserna höjs på Astrid Lindgrens Värld

Det kommer att bli dyrare att gå på Astrid Lindgrens Värld 2023. Dyrare inköp av varor och högre energipriser är ett par anledningar till att man väljer att höja entrépriserna.

Joacim Johansson på Astrid Lindgrens Värld berättar att ALV tvingas till en prishöjning 2023.

Joacim Johansson på Astrid Lindgrens Värld berättar att ALV tvingas till en prishöjning 2023.

Foto: Elin Elmström

Vimmerby2023-05-05 06:00

Det nya priset på Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby kommer att vara 465 kronor för vuxna och 350 kronor för barn och ungdomar som är 3-14 år gamla. Det är en ökning med tio kronor om man jämför med 2022.

ALV är inte ensamma om att göra prisförändringar i år. En del nöjesparker höjer priset, en del sänker. Liseberg höjer från 595 till 645 kronor, Gröna Lund sänker från 525 till 499 kronor och Furuviksparken gör en stor prissänkning, när man går från 488 till 299 kronor.

– Att vi gör en försiktig prisjustering är för att vi inte vill följa inflationsnivån. Såklart behövs en prisjustering med tanke på både nya lönenivåer och övriga kostnader som tyvärr stigit med många procent, säger Joacim Johansson, VD på Astrid Lindgrens Värld.

De övriga kostnader som Jocke Johansson syftar på är elen och även inköp av varor som ska säljas till ALV:s besökare. Även nya lönenivåer påverkar temaparken.

– Centrala löneförhandlingarna landade på dryga sju procent vilket innebär att det är framtungt.

En svagare svensk krona kan göra att fler svenskar väljer att stanna hemma i sommar. Det kan bli en positiv effekt för Astrid Lindgrens Värld, som har säsongspremiär den 17 maj.

– Den just nu svagare kronan kan såklart påverka internationellt resande vilket skulle kunna bidra till en volymökning av gäster till sommaren. Det kan också påverka att fler svenskar väljer att stanna hemma i landet och semestra vilket såklart skulle vara positivt för vår del.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!