SlÀpper tvisten efter avslag: "Orkar inte tjafsa mer"

Krögaren Durhan Elezovic fick inget gehör i lÀnsstyrelsen med överklagan av kommunens beslut om ljudnivÄ och hot om vite. "MÀrkligt att vi inte fÄr spela musik inomhus nÀr andra fÄr tillstÄnd att spela utomhus", sÀger han.

Krögaren Durhan Elezovic hÄller, trots lÀnsstyrelsens avslag, fast vid att det inte Àr musik frÄn hans krog som i första hand skapar störande ljud för grannar pÄ Norrtullsgatan.

Krögaren Durhan Elezovic hÄller, trots lÀnsstyrelsens avslag, fast vid att det inte Àr musik frÄn hans krog som i första hand skapar störande ljud för grannar pÄ Norrtullsgatan.

Foto: Jimmy Karlsson/Sofie Olsson

Vimmerby2022-08-04 06:00

– Men jag orkar inte tjafsa mer med kommunen nu, sĂ€ger Durhan "Durre" Elezovic.

Vimmerby Tidning berÀttade igÄr att det blev avslag för Vimmerbykrögarens överklagan av miljö- och byggnadsnÀmndens beslut frÄn i vÄras. GÀllande högst 30 decibel ekvivalent ljudnivÄ inomhus i bostÀder och lokaler i kvarteret och hot om vite pÄ 20 000 kronor sÄ snart grÀnsen överskrids.

Men det har inte varit aktuellt med nÄgot vite Àn. Enligt förvaltningschefen Elisabeth Karlsson har det inte kommit in nÄgot klagomÄl alls mot krogen efter beslutet i mars.

– ÄndĂ„ blev jag uppringd mĂ„ndagen efter KĂ€llĂ€ngsfestivalen av en tjĂ€nsteman som följde upp ett klagomĂ„l om hög musik. Vi hade ingen musik den helgen och stĂ€ngde extra tidigt, sĂ€ger Durhan Elezovic.

undefined
Norrtullsgatan Àr en av de centrala gator som stÀngts för genomfartstrafik efter ett beslut i kommunstyrelsen tidigare i sommar.

Samtidigt hÄller han fast vid Äsikten att det i huvudsak Àr andra skÀl till de störande ljuden Àn musik frÄn hans krog.

– Jag anser att det frĂ€mst Ă€r musik och ljud frĂ„n bilar och folkliv pĂ„ gatan. Kommunen har avfĂ€rdat det och menar att det Ă€r musik frĂ„n oss som lĂ„ter för mycket. ÄndĂ„ har de nu stĂ€ngt av gatan sena kvĂ€llar och nĂ€tter. Det kanske Ă€r dĂ€rför det inte kommit fler klagomĂ„l, fast vi haft musik inomhus, sĂ€ger han.

undefined
Durhan Elezovic driver krogen Burgers & Beers i Vimmerby som nu Àr till salu hos en mÀklare. Men det har ingenting med tvisten om ljudvolymer med kommunen att göra.

 Han tĂ€nker inte driva processen vidare efter avslaget. IstĂ€llet Ă€r krogen till salu.

– Det har ingenting med musiktvisten att göra. Vi fĂ„r tillökning i familjen i februari och dĂ„ vill jag vara delaktig och mer hemma.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!