Sex veckor efter tragiska dödsolyckan: Utredning pågår

I början av december skedde en tragisk olycka på en industritomt i Vimmerby. En kvinna i 55-årsåldern avled efter att ha blivit påkörd av en maskin.

Riksenheten för miljö- och arbetsmiljömål har en målsättning om att utreda ärendena inom 18 månader. "Det är vår riktlinje, men självklart ska vi skynda på om det går.  Det beror helt på hur komplext det är och hur många som måste höras och vilka utredningsåtgärder som måste vidtas." säger åklagare Christer Forssman.

Riksenheten för miljö- och arbetsmiljömål har en målsättning om att utreda ärendena inom 18 månader. "Det är vår riktlinje, men självklart ska vi skynda på om det går. Det beror helt på hur komplext det är och hur många som måste höras och vilka utredningsåtgärder som måste vidtas." säger åklagare Christer Forssman.

Foto: Johan Nilsson, TT

Vimmerby2022-01-13 11:30

Ärendet utreds som en arbetsplatsolycka och förundersökningsledare är åklagaren Christer Forssman vid riksenheten för miljö- och arbetsmiljömål. 

– Det ligger hos polisen fortfarande för utredning. Jag har gett direktiv för utredningsåtgärder så de jobbar fortfarande med det, säger Forssman. 

Han berättar att man arbetar med att utreda om det rör sig om en arbetsplatsolycka eller något annat.

– Just nu försöker vi utreda om det är en arbetsplatsolycka eller om det är ett vållande-brott, för såna brott är det polisen som är förundersökningsledare, eller om det inte är ett brott alls och då läggs det ju ner. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!