I fredags öppnade restaurangen pÄ Vimmerby Camping sina dörrar för sÀsongen. HÀr, som pÄ mÄnga andra stÀllen kommer det att se lite annorlunda ut Àn vad det gjort i fjol, men Àgaren Hampus Thorstensson Àr positiv.
â Det kommer bli fantastiskt kul, sĂ€ger han.
Restaurangen kommer endast att ta in 50 gÀster i stÀllet för de 140 som den vanligtvis har plats för. Det kommer inte att ske nÄgon bordsservering utan gÀsterna kommer att hÀmta sin mat nÀr den hÀr klar. Detta för att minska kontakten med personalen sÄ mycket som möjligt.
Hampus Thorstensson menar att köks- och serveringeringspersonalen kommer kunna jobba pÄ ett stressfritt sÀtt.
VÄren och sommaren Àr ocksÄ Clara Rylanders första sÀsong med Mossebo GÀsthems, sedan hon tog över verksamheten. Och hon Àr positiv, trots en tuff vÄr.
â Det accelererar för oss, sĂ€ger Clara Rylander.
I vÄras stod de inför ett val, att stÀnga eller att köra, och valde att köra pÄ. I början hade de Take away-mat, vilket gick förvÄnansvÀrt bra tycker Clara Rylander. Men efter att de öppnade upp trÀdgÄrden för gÀster sÄ maskade intresset av Take away dÄ flera gÀster valde att sitta kvar.
â Det var lite dĂ„ligt vĂ€der och vips sĂ„ sitter man inne, sĂ€ger hon.
Verksamheten har sett en ökning hela tiden och har nu öppnat upp matsalarna inomhus. De har tre matsalar och har endast ett sÀllskap i varje Ät gÄngen, sÄ att gÀsterna ska fÄ en trygghet dÄ mÄnga av dem Àr Àldre.
â Jag hoppas det kommer att fortsĂ€tta att rulla pĂ„, sĂ€ger Clara Rylander.