Så många vill leda Itsam - "Ett bra utgångsläge"

Ansökningsperioden är slut och Itsams jakt på en ny förbundsdirektör går in i slutskedet. "18 sökande är ett bra utgångsläge", säger direktionens Annicki Oscarsson (KD).

Direktionens Annicki Oscarsson (KD), som leder rekryteringen, anser att 18 ansökningar är ett bra utgångsläge för att hitta avgående förbundsdirektör Mattias Robertssons Blys efterträdare.

Direktionens Annicki Oscarsson (KD), som leder rekryteringen, anser att 18 ansökningar är ett bra utgångsläge för att hitta avgående förbundsdirektör Mattias Robertssons Blys efterträdare.

Foto: Dennis Petersson

Vimmerby2021-01-19 11:00

Efter mer än tre år på posten väljer alltså Mattias Robertsson Bly att lämna uppdraget som kommunalförbundets högsta chef. I november meddelade han att nästa anhalt blir Ånge och rollen som kommunchef. Där tillträder han 1:e mars.

– Vår förhoppning är att ha en ny förbundsdirektör på plats så snart som möjligt, senast i augusti. Det är beroende av hur lång tid rekryteringen tar, förklarar Itsams Annicki Oscarsson, kommunalråd i Ödeshög.

När ansökningsperioden nu är över går rekryteringsprocessen in i något av ett slutskede. 18 ansökningar har kommit in och i nästa vecka planerar rekryteringsfirman Arenius Schröder & Besterman att komma igång med intervjuarbetet.

– Det vi söker är inte den skickligaste IT-teknikern utan en person med ett stort och brett intresse för IT-frågor och som har en bra överblick kring hur IT stöttar kommunernas verksamhet, förklarar firmans Conny Besterman.

undefined
Itsams direktion hoppas ha en ny förbundsdirektör på plats senast i augusti. I mars avgår den nuvarande.

Turerna kring Itsam har varit många de senaste åren och när förbundsdirektören meddelade sin avgång sa han följande: "Jag inte sticka under stolen med att förbundsdirektör är en påfrestande roll".

Tror ni turerna kan påverka rekryteringen negativt?

– Vi hoppas förstås att det inte ska göra det utan att det positiva som Itsam står för, med samarbetet mellan kommunerna, ska överväga. Vi tror att det kan vara lockande att få leda arbetet med it-utveckling som gynnar välfärden och samhällsutvecklingen i stort, avslutar Oscarsson.

Karta: Kommunalförbundet Itsam
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!