Så många besökte nöjesparken i juni månad

Strålande sol är kanske att föredra framför regn och åska för en temapark. Men extrem hetta kan också göra att fler väljer stranden framför Astrid Lindgrens Värld.

Drygt 3 000 om dagen. Så många besökte Pippi och övriga i sagoparken under juni månad.

Drygt 3 000 om dagen. Så många besökte Pippi och övriga i sagoparken under juni månad.

Foto: Jenn Hultberg

Vimmerby2018-07-02 13:00

I juni månad besöktes parken av totalt 90 100 besökare. Det är lite mer än vad ledningen hade räknat med, men ändå 6 500 färre besökare än samma månad i fjol.

– Det beror dels på att vi hade något färre företagsdagar, dagar som vi brukar ha på både för- och eftersäsong där företag bokar en heldag och då kommer det ju väldigt många fler gäster, säger företagets VD Jocke Johansson.

– Sedan är det klart att när det är allt för varmt så är det inget optimalt klimat. Är det 30 grader så kanske stranden drar mer än parken.

Trots något färre besökare än i fjol är Jocke Johansson nöjd med siffrorna.

– Det är vi absolut. Och räknar man med maj månad som ju var väldigt bra så har vi fått en bra start och totalt sett ligger vi lite bättre än fjolåret.

Men än är det dock för tidigt att sia om huruvida parken når sin drömgräns i år, med 500 000 besökare.

– Vi tror att vi har stora möjligheter just för att vi har ökat boendekapaciteten. Sen är det så att det är juli månad som avgör så vi har några viktiga fyra veckor framför oss nu.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!