Finalfest i Vimmerby försvann med drömmarna om VM-guld

Det fanns förväntansfulla förhoppningar om finalfest i Vimmerby på söndag. Kanske till och med på Asllani Court. Men de försvann i ett antiklimax och besvikelse hos både krogar och Vimmerby IF.

VIF-fostrade lagkaptenen Kosovare Asllani är uppgiven efter förlusten i VM-semifinalen och deppar ihop med förbundskaptenen Peter Gerhardsson.

VIF-fostrade lagkaptenen Kosovare Asllani är uppgiven efter förlusten i VM-semifinalen och deppar ihop med förbundskaptenen Peter Gerhardsson.

Foto: Jon Olav Nesvold

Vimmerby2023-08-15 16:57
undefined
Det fanns planer på en finalfest, kanske i anslutning till den svenska lagkaptenens egen plan, Asllani court, i hennes barndomskvarter i Bullerbyn i Vimmerby. "Nu känns det inte alls som att vi gör något i anslutning till bronsmatchen", säger David Lindgren i VIF efter den tunga förlusten mot Spanien.

– Med en lagkapten från VIF i en VM-final hade vi absolut gjort något kul av det, men just nu känns det inte alls kul. Lördag klockan 10 och en bronsmatch i all ära, men det är inte samma läge för att samla folk, säger David Lindgren i Vimmerby IF ett par timmar efter slutsignalen i semifinalen där gulddrömmarna gick i kras för VIF-fostrade lagkaptenen Kosovare Asllani och de andra i det svenska VM-laget.

VIF och Vimmerby kommun har haft kontakt om ett eventuellt finalevenemang på något sätt, kanske i anslutning till Asllani Court.   

Nu blir det inte så och sannolikt heller inget runt bronsmatchen.

– Vi ska ta det en vända till, men just nu lutar det åt att det inte blir något, säger David Lindgren.

undefined
Tungt för Vimmerbybördiga Kosovare Asllani efter förlusten i semifinalen mot Spanien på tisdagen. Det blir inget VM-guld den här gången heller.

Även krögare ligger lågt inför bronsmatchen. 

– Vi har inte köpt några sändningsrättigheter, och ordnar inga officiella visningar, så det hade inte blivit något vid en final heller, säger Martina Andersson på Vimmerby Stadshotell.

undefined
Hampus Thorstensson på Vimmerby Camping hade planer på en finalfest med Sverige i huvudrollen på söndag. "Nu är det bara ett stort antiklimax", säger han och tvekar om bronsmatchen kommer att visas på campingen.

Det hade det däremot blivit vid Vimmerby Camping som visat de senaste matcherna på storbild.

– Nu blev det ju bara ett stort antiklimax. En final utan Sverige kommer vi inte att visa, och en bronsmatch är inte så sexigt, hur stort det än är att de tagit sig dit och ska hedras för det, men som publikt event blir det inte samma sak och dessutom en sämre tid med klockan 10 på lördagen istället för klockan 12 på söndagen. Vi har inte satt ner foten ännu, säger Hampus Thorstensson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!