Rusta efter första tiden – gått över förväntan

Rusta slog upp sina dörrar i mitten av april i Vimmerby och när försäljningschefen Fredrik Ingemarsson analyserar de första dryga två månaderna har det gått över förväntan.

Rusta öppnade i Vimmerby för drygt två månader sedan.

Rusta öppnade i Vimmerby för drygt två månader sedan.

Foto: Eva Harrysson

Vimmerby2023-06-17 12:00

Den nya Rusta-butiken i Vimmerby befinner sig i Coops gamla lokaler centralt i stan och intresset från allmänheten vid invigningen var stort. Nu har det snart gått två månader sedan öppningen. 

Hur har första tiden varit?

– Det är jättekul och vi är jättenöjda. Vi har en kalkyl på alla våra etableringar och så här långt har det överträffats. Vi är väl mottagna i Vimmerby och kunderna kommer. Det har bara varit positiva kommentarer och många har nu närmare till ett varuhus, säger Fredrik Ingemarsson på Rusta. 

undefined
Ronny Hellenstierna, butikschef på Dollarstore, ser positivt på att Rusta har etablerat sig i Vimmerby och han tror att det inte kommer ske någon större påverkan på deras försäljning.

Rusta i Vimmerby har ett liknande sortiment som Dollarstore och ÖoB. Men de båda konkurrenterna ser bara positivt på att en ny aktör har kommit till stan och etablerat sig.

– Det har inte påverkat oss och jag tror det bara är en fördel. Vi drar varandra och jag tycker det har rullat på som vanligt. Det här är bra för Vimmerby, säger Ronny Hellenstierna som är butikschef på Dollarstore i Vimmerby. 

undefined
Håkan Ericsson, varuhuschef på Öob i Vimmerby.

Ronny kan nuläget inte gå in på hur försäljningssiffrorna har förändrats sedan Rusta gjorde sin entré. För ÖoB ser kurvan rak ut och inga stora förändringar. 

– Det går lika bra och vi tuffar på. Det är ingen skillnad, varken bättre eller sämre. Vi tror att Rusta drar mer folk till stan och att folk inte åker iväg istället till Linköping eller Västervik. Vi ser det som ett tillskott och vi hoppas att den här trenden håller i sig. Vi hjälps åt att dra folk till Vimmerby, säger ÖoB:s varuhuschef Håkan Ericsson. 

Rustas försäljningschef Fredrik Ingemarsson är nöjd med starten i Vimmerby.
Rustas försäljningschef Fredrik Ingemarsson är nöjd med starten i Vimmerby.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!