RESULTAT: Här är Vimmerbys bästa badplats

Med hjälp av läsarna har Vimmerby Tidning utsett Vimmerbys bästa badplats och kampen om förstaplatsen blev minst sagt rafflande. Endast en röst skilde första- och andraplatsen åt.

Stjärneviksbadet utanför Djursdala fick sammantaget cirka 18 procent av läsarnas röster i Vimmerby Tidnings omröstning om kommunens bästa badplats.

Stjärneviksbadet utanför Djursdala fick sammantaget cirka 18 procent av läsarnas röster i Vimmerby Tidnings omröstning om kommunens bästa badplats.

Foto: Annie Hogner

Vimmerby2023-07-10 12:00

Sammanlagt röstade 221 läsare på sin favoritbadplats i kommunen och när resultatet sammanställts står Stjärneviksbadet som ensam vinnare, med en ynka rösts marginal framför av Nossenbadet vid Vimmerby camping.

Stjärneviksbadet, som ligger vid sjön Juttern några kilometer utanför Djursdala, toppar listan över läsarna favoritbadplatser trots att Vimmerby kommun precis i början av omröstningen, den 4 juni, gick ut och avrådde från bad i sjön. En badvattenprovtagning visade att vattnet var otjänligt på grund av höga bakteriehalter. 

En uppföljande provtagning visade dock bättre resultat och sedan fredagen den 7 juni går det bra att bada vid den populära badplatsen igen. De övriga åtta badplatserna som kommunen testade fick godkänt vid den senaste provtagningen. Det gäller Anen, Dammen i Gullringen, Dammen i Storebro, Försjön, Gränssjön, Krön, Nossen, och Solnen.

RESULTAT: KOMMUNENS BÄSTA BADPLATSER – ENLIGT LÄSARNA

Stjärneviksbadet, 39 röster

Nossenbadet, 38 röster 

Bortsingen, 26 röster 

Holmsjön, 26 röster

Dammen i Gullringen, 23 röster 

Dammen i Storebro, 23 röster 

Solnebobadet, 20 röster 

Anen, 16 röster

Gränssjön, 10 röster

* Totalt finns ett 20-tal registrerade badplatser i Vimmerby kommun. I den här omröstningen valde vi de största badplatserna som kommunen ansvarar för. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!