Renoveringen av La Plaza har smygstartat

Fiket ska renoveras och en inomhusservering ska växa fram där det tidigare var godisbutik. Det är mycket som är på gång hos La Plaza, men exakt när fiket kommer att öppna för säsongen återstår att se.

Renoveringen av La Plazas lokaler har smygstartat, men snart drar den igång ordentligt.

Renoveringen av La Plazas lokaler har smygstartat, men snart drar den igång ordentligt.

Foto: Annie Hogner

Vimmerby2024-01-17 05:30

Renoveringarna av La Plaza på torget i Vimmerby har redan nu tjuvstartat med en del elarbete, men drar snart igång mer på riktigt. Då kommer fönsterna till lokalen att täckas för och den som går förbi kommer kunna misstänka att det är saker på gång.

– Som jag har sagt tidigare kommer det bli en servering med över femtio sittplatser inomhus och vi håller också på att bygga en handikapptoalett, säger ägaren Mike Pinar.

undefined
Lokalen där det tidigare var godisbutik använder Mike Pinar i nuläget som kontor. Inför säsongsstarten är tanken att det ska renoveras till en servering med över femtio sittplatser.

Exakt när fiket öppnar för säsongen är inte bestämt. Eftersom det för första gången ska gå att sitta många personer inomhus tror Pinar att verksamheten inte kommer att vara lika väderberoende som förut, vilket också gör att det går att öppna tidigare på året än vanligt. Han förklarar att det dock är en hel del saker som ska fixas innan portarna slås upp, bland annat ska det bli en ny meny och en leverans med beställda möbler måste hinna fram. 

– Ett hinder för att få allt klart är att jag har ytterligare ett jobb som tar väldigt mycket tid. Jag fick en hjärtattack förra året och efter det har jag valt att ta det lugnt, jag har inte bråttom med någonting och vill inte stressa. Helst vill jag hitta någon som kan driva caféet, för jag känner att jag inte har tiden som krävs.

undefined
I det här hörnet av lokalen ska en handikapptoalett byggas.

Hur många kan det bli aktuellt att anställa till säsongen?

– Jag ska precis börja annonsera om att vi söker folk, men jag har räknat på det och som det ser ut nu kommer jag att behöva sex till tio personer. Det är inte heller spikat hur lång säsongen blir för La Plaza – jag hade ju gärna sett att vi kunde ha öppet även över vintern.

I april i fjol tog Skatteverket beslut om att återkalla företagets godkännande för F-skatt, men det blev bara tillfälligt och idag är godkännandet tillbaka. Enligt Mike Pinar skedde det efter en omstrukturering i bolaget, där han själv är både styrelseledamot och firmatecknare.

Vad handlade det om?

– Det en bagatell egentligen. Jag hade missat att skriva på ett par privata deklarationer och missade även påminnelsen. Direkt när jag fick veta om Skatteverkets beslut ringde jag dem och mina revisorer så att vi kunde lösa det snabbt. Det var en skuld på ungefär 83 000 kronor som jag betalade in direkt då, så det var inga konstigheter. Idag har vi F-skatt och företaget fungerar som det ska.

undefined
"Jag fick en hjärtattack förra året och efter det har jag valt att ta det lugnt, jag har inte bråttom med någonting och vill inte stressa. Helst vill jag hitta någon som kan driva caféet, för jag känner att jag inte har tiden som krävs", säger Mike Pinar om framtiden för La Plaza.
Nya stolar har köpts in och står just nu staplade i källaren.
Nya stolar har köpts in och står just nu staplade i källaren.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!