Rammade tre bilar i centrala Vimmerby

Natten mellan lördag och söndag ska tre bilar ha blivit påkörda och utsatta för kraftig skadegörelse i centrala Vimmerby. De tre bilarna var parkerade på samma parkeringsplats.

Foto: Johan Nilsson/TT

Vimmerby2019-07-15 13:00

Smitning och skadegörelse. Så lyder brottsrubriceringen efter en händelse i centrala Vimmerby i helgen. På en parkeringsplats intill Västra Tullportsgatan ska tre bilar ha blivit både påkörda och sedan utsatta för skadegörelse.

– Det hela ska ha inträffat någon gång mellan 23.30 på lördagskvällen och 12.00 på söndagsförmiddagen, berättar Håkan Karlsson som är kommunpolis i Vimmerby.

Det var när en person kom till sin parkerade bil på söndagsförmiddagen som smitningen och skadegörelsen uppdagades. Målsägandes bil ska då ha haft skador på vänster bakskärm, bucklor i plåten samt att den bakre stötfångaren hängde lös. Samtidigt såg personen att ytterligare två bilar på parkeringen hade rejäla skador.

Drabbad bil nummer två hade, enligt polisen, vänster bakdörr helt intryckt och även svarta märken på sidan. Den tredje bilen, som stod några rutor längre bort på parkeringen, ska ha haft skador på höger framdörr och höger framlykta samt även skrapmärken på motorhuven.

– Med all sannolikhet är det någon som har backat och kört fram och tillbaka några gånger. Vår patrull på plats håller det för osannolikt att skadorna kan ha uppkommit av en och samma påkörning. Det verkar även som att man har sparkat på bilarna och även skrapat dem med något okänt föremål, säger Håkan Karlsson.

Polisen tar gärna emot tips, men har ännu ingen misstänkt för skadegörelsen och smitningen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!