Linda Carlsson storsatsar: "Det gör oss ännu starkare"

Linda Carlsson, 46, är delägare i flera stora bolag och fortsätter att satsa hårt på expansion och nytänk, den här gången i grannkommunen. "Det känns jättebra", säger hon.

Linda Carlsson är en känd Vimmerbyprofil, främst genom sin roll som VD för XL Bygg MaterialMännen, men också som delaktig i Vimmerby Mässhallar, Hotell Ronja och Prime och ägare till en av stans padelhallar.

Linda Carlsson är en känd Vimmerbyprofil, främst genom sin roll som VD för XL Bygg MaterialMännen, men också som delaktig i Vimmerby Mässhallar, Hotell Ronja och Prime och ägare till en av stans padelhallar.

Foto: Eva Harrysson

Vimmerby2023-12-08 10:11

Vimmerbyprofilen Linda Carlsson, känd främst för sin roll som VD för XL Bygg MaterialMännen, har ihop med sin pappa Bengt-Håkan Carlsson startat två nya bolag, vid namn Oskarshamns Möbel & Färgvaruhus AB och Oskarshamns Bygghandel AB. På fredagen avslöjar Linda Carlsson för Vimmerby Tidning att mycket är i görningen och att man har stora planer i grannkommunen.

– Vi har väldigt stora fastigheter i Oskarshamn och vi kände att vi behövde göra någonting där för att hitta ett effektivare sätt att bedriva verksamhet på. Det som händer är att Materialmännen kommer att kliva ut från Oskarshamnsmarknaden och istället så kommer Bolist, Happy homes och Svenska hem att etablera sig, men inte riktigt tillsammans. Bolist blir en byggvaruhandel för sig själv, Happy homes och Svenska hem blir ett nytt koncept som inte finns i Sverige idag, säger Linda Carlsson.

Bolist-konceptet skiljer sig något från XL Bygg-konceptet men i bakgrunden finns samma ägare till dem båda, Mestergruppen. Linda Carlsson är själv delägare i både Mestergruppen och Happy homes och nyligen la Mestergruppen också fram en avsiktsförklaring för att köpa Happy homes. Budet som lades har Happy homes tackat ja till.

– Det gör det här spännande för Materialmännen som bolag. Det gör oss ännu starkare när flera av våra största ben hamnar i samma korg, säger Linda Carlsson.

Vilken är din roll i satsningen?

– Jag står som finansiär, kan man säga. Till Bolist-butiken har jag hittat en annan entreprenör som kommer att vara den som får driva verksamheten och även vara med och äga. Jag har jobbat på det spåret snabbast men i det andra spåret med Svenska hem och Happy homes letar jag också efter en entreprenör som vill driva och vara delägare.

På torsdagskvällen hade Oskarshamnsbutiken en informationsträff för sina stora kunder och enligt Linda blev nyheten om satsningen på de nya konceptet väl mottagen. 

– Det känns jättebra och nu börjar snart en stor utförsäljning, vi måste göra oss av med massor av varor samtidigt som vi bygger om. Det blir full fart där nere i några månader nu. Det krävs en hel del ombyggnader och investeringar i fastigheten. Det är två helt nya koncept för oss som ska byggas upp och man ska ju sära på hela fastigheten, till exempel ska fasaderna kläs om för att stämma överens med de nya utseendena, säger Linda Carlsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!