Närmaste året räknar de med att det går åt runt 12-15 personer i verksamheten i gamla båtbyggarskolan i Storebro.
Där ska det produceras väggelement som sen reglas ihop till moduler eller kuber på 24 kvadratmeter styck. Dessa monteras sen till flexibla flerfamiljshus. Det kan bli två våningar högt och på längden går det att montera ihop så många kuber som helst. Det går också att öppna upp mellan kuber så att man kan få lägenheter från 24 och upp till 72 kvadratmeter.
Det främsta syftet är att bygga små bostäder med full standard till ett lågt pris.
– Det är ett jätteproblem att klara Boverkets krav för toalett och kök och samtidigt hålla ner produktionspriset på framför allt små bostäder. På det här sättet når vi en produktionskostnad som ligger cirka 30 procent lägre än vad det kostar att bygga traditionellt, säger han.
Andreas Hermansson och Lasse Martinsson tänker sig att bostäderna i första hand fungerar som studentbostäder, första bostaden för unga, nyanlända, pensionärer som behöver en funktionell och billig bostad.
– Det skulle också kunna funka som förskola, något det ju finns behov av på nära håll, och husen kan lätt flyttas om behovet förflyttar sig, säger Lasse Martinsson.
De nämner även villor, garage och ladugårdar. De avser också att sälja väggelementen direkt till andra byggbolag.
De har jobbat med utvecklingen av konceptet i ungefär ett år.
– Innovationen som är nyckeln i hela konceptet är själva väggelementet, en idé som Andreas Hermansson står för, säger Lasse Martinsson.
– Vi använder ett polyuretanskum som isoleringsmaterial och limmar ihop det med två gipsskivor med 60 procent mer gips i än vanligt till ett väggelement. Vi ha testat olika slags lim och material och nu kommit fram till det här, säger han.
Väggen har också testats gentemot Boverkets alla regler med klart godkända resultat.
– Brandtest hos Statens Provningsanstalt i Borås visar att väggen står emot en gaslåga på 950 grader i en timme. Den klarar alla energideklarationer med värden bättre än snittet på vanliga väggproduktioner, säger de.
Väggelementen ska tillverkas i Storebro och tills vidare ska även hopsättningen av kuberna eller moduler ska ske där.
De ser ett enormt behov av de hustyp som ska byggas och ser stora utvecklingsmöjligheter..
– Når vi den produktion vi tror, blir det nog så att vi har tillverkningen här, men sätter ihop någon annanstanset: Det blir förstås i närområdet, säger Lasse Martinsson.
Han vill inte konkretsiera hur långt de planerna gått ännu.
– Så vitt vi vet är vi först ut i Sverige med det här konceptet, och vi ser oss inte som en konkurrent till andra husföretag som BoKlok eller Hultsfredshus som ska startas, mer ett komplement eftersom vi bygger den lilla bostaden som de sällan gör.
På fredagen var ett 40-tal personer från bostadsbolag, både kommunala och privata, byggbolag, markägare och andra inbjudna till en visning.