Premiär för restaurangens nya satsning: "Äntligen"

Restaurang Prime har premiär för sin satsning på steakhouse och öppnar upp på kvällstid. 
– Äntligen säger jag bara. Vi har bara gått och väntat på att få öppna kvällstid. Det är verkligen jätteroligt att nu få se visionen komma till liv, säger restaurangchef Jannica Hedberg.

Jannica Hedberg är restaurangchef på Prime. "Det är mycket jobb nu för att få det sista fixet i ordning men det ska bli väldigt roligt att få igång kvällarna".

Jannica Hedberg är restaurangchef på Prime. "Det är mycket jobb nu för att få det sista fixet i ordning men det ska bli väldigt roligt att få igång kvällarna".

Foto: Johannes Widergren

Vimmerby2025-05-13 06:00

Efter en lång tids väntan öppnar restaurang Prime i Vimmerby på fredag sin servering på kvällstid. I februari berättade Primes nya restaurangchef Jannica Hedberg att det planerades en satsning på steakhouse och det fanns en vision att komma igång under våren, så snart det hade löst sig med rekryteringen. 

– Min största oro redan från början var rekryteringen. Jag är kock själv och vet genom tidigare arbeten hur svårt det är att få tag på kockar. Det var nästan en rädsla att inte lyckas få tag på rätt person men jag har ändå haft hoppet uppe, säger Jannica Hedberg som har fått jobba med rekryteringsfrågan ända sedan hon började i oktober. 

undefined
Restaurang Prime öppnar på fredag upp på kvällen och det blir premiär för deras satsning på steakhouse.

Då var läget akut och personalbristen gjorde att lunchserveringen tillfälligt fick pausas. Den startades upp igen i början av året och nu finns det tillräckligt med personal för att även köra kvällar.     

–Jag hade hoppats på att vara igång tidigare, för det är så roligt med kvällarna, men med facit i hand vet jag inte om vi skulle ha hunnit med allt fix och så inför. Nu är rekryteringen i alla fall klar. Det är möjligtvis om vi skulle behöva någon till under sommaren om det blir mycket. Men än så länge känner vi oss fulltaliga och redo att köra igång.     

undefined
"Det går inte att öppna en restaurang och inte ha personal som kan jobba. Men till slut hittade vi så nu känns det bra", berättar Jannica Hedberg.

Till sommaren kommer restaurangen ha fyra kockar och 6,5 tjänster i matsalen. Likt tidigare blir det fortsatt fokus på husmanskost i lunchserveringen. Medan det på kvällarna satsas på steakhouse.      

– Vi provade menyn i förra veckan och jag tyckte att den var jättegod. Vi har våra kamben som är väldigt trevliga med egen glaze. Sedan har vi allt från oxfilé till fish and chips och vegetariskt med spetskål. Så det kommer att finnas en bredd på menyn.      

Premiären blir på fredag och då blir det även livemusik av Per-Melkerz med vänner.     

undefined
"Det är lite ny känsla i matsalen så jag hoppas att det ska bli lite härligare häng", säger Jannica Hedberg.

Hur ser du på konkurrenssituationen i Vimmerby?      

– På sommaren är det inget problem med konkurrensen. Annars är det absolut en svår grej. Jag tänker att vi inte kommer att vara jättedyra och att vi har en bra bredd för att vara en liten meny. Där tänker jag att vi kan hämta hem lite, det är inte samma mat som hos andra, utan det är lite nischat.      

Hur viktigt är det för er att ni får ruljangs på kvällarna?         

– Vi har personal som vi behöver betala lön till så det är självklart att det betyder mycket. Det är verkligheten, så vi hoppas verkligen att det kommer rulla på. Nu har vi en bra säsong framför oss men det är klart att det måste hålla i sig på hösten också. Nu har vi fått möjlighet att anställa fler och för kunna ha det så året runt så måste både luncherna och kvällarna fungera.        

Men ser positivt på framtiden, det berättar Jannica Hedberg att hon gör.       

– Det måste man göra, jag tror på Vimmerbyfolket och hoppas att de ska hitta hit. Vi planerar lite happenings som jag tror kommer hjälpa till. Nu vi kommer ha House-kväll med dj, karaoke och livequiz. Sedan tänker vi bland annat afterwork framöver.                                                                              

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!