Populär jätteloppis återuppstår efter pandemin

Den populära Begagnatmarknaden för barn kommer tillbaka till Vimmerby i vår efter ett två år långt pandemiuppehåll, meddelar arrangörerna.

Linda Ogebrink, Emma Blixt, Sara Rundberg Greén och Johanna Krantz har gjort succé med sin Begagnatmarknad för barn och i vår är evenemanget tillbaka efter ett två år långt pandemiuppehåll.

Linda Ogebrink, Emma Blixt, Sara Rundberg Greén och Johanna Krantz har gjort succé med sin Begagnatmarknad för barn och i vår är evenemanget tillbaka efter ett två år långt pandemiuppehåll.

Foto: Rebecca Forsgren Malmström

Vimmerby2022-03-04 21:00

Emma Blixt, Sara Rundberg Greén, Johanna Krantz och Linda Ogebrink började arrangera Begagnatmarknad för barn i Vimmerby redan hösten 2016 och innan pandemin slog till hade evenemanget hunnit bli en stor sak. Hösten 2019 hade man 65 säljare och tvingades till och med säga nej till vissa eftersom Folkhögskolans idrottshall inte riktigt räckte till.

– Det känns väldigt roligt att vara tillbaka. Vi som håller i det har längtat efter att kunna dra igång igen och just nu känns det också ännu mer som om att det är för säljarnas skull. Under åren med pandemin har vi fått så många frågor från många som saknat marknaden, säger Emma Blixt.

Vårens marknad blir den 7 maj och även den i Folkhögskolans gympasal. Reaktionerna har varit många sedan man i veckan meddelade i sociala medier att man snart är tillbaka. 

– Det känns extra peppigt att få göra det här när man vet att det är så många som tycker att det är en bra grej. Det går aldrig att säga om intresset är lika stor som det var innan pandemin, men jag kan egentligen inte se varför det skulle ha minskat, säger Emma Blixt.

Innan pandemin fanns tankar på att bredda konceptet och börja med vuxenkläder, men marknaden som hålls i vår kommer inte att bjuda på några överaskningar.

– Vi hade tänkt utöka på flera sätt men där är vi inte nu utan vi är bara glada för att vi kan göra det här. I vår så är fokus på att få till en marknad och sen får vi se vad det kan bli till hösten, säger Emma Blixt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!