PopulÀr klÀdbutik slÄr igen: "Det kÀnns rÀtt"

PÄ onsdagen kom beskedet att modebutiken i centrum, Boston, stÀnger igen efter nio Är. "Vi Àr klara med det hÀr", sÀger Kim Wickström.

Ägarna berĂ€ttar att beslutet att stĂ€nga butiken egentligen inte har med coronapandemin att göra och att tanken pĂ„ att göra det började gro redan innan pandemin bröt ut.

Ägarna berĂ€ttar att beslutet att stĂ€nga butiken egentligen inte har med coronapandemin att göra och att tanken pĂ„ att göra det började gro redan innan pandemin bröt ut.

Foto: Johannes Widergren

Vimmerby2021-05-05 18:18

KlÀdaffÀren har legat vid Stora Torget i Vimmerby sedan 2012 och Àgs och drivs av Kim Wickström och Jimmi Wickström. PÄ onsdagen meddelade Àgarna att de slÄr igen butiken.

– Vi kĂ€nner att vi Ă€r klara med det hĂ€r. Vi har gjort allt vi kan och kĂ€nner att vi vill lĂ€gga mer tid pĂ„ vĂ„ra familjer. Det krĂ€vs mycket tid för att driva en butik, sĂ€ger Kim Wickström.

Han fÄr medhÄll av sin kollega som sÀger att han vill fÄ tid att fokusera mer pÄ sin dotter.

– Man Ă€r fortfarande ganska ung, 40 Ă„r, och man vet inte riktigt vart livet kan ta en, sĂ€ger Jimmi Wickström.

undefined
KlÀdbutiken Boston har funnits i Vimmerby sedan 2012.

Beslutet att stÀnga den populÀra klÀdbutiken har legat och grott ett tag och hör inte ihop med coronapandemin.

– Det var svĂ„rt att ta sjĂ€lva beslutet men jag tycker att det kĂ€nns rĂ€tt, sĂ€ger Jimmi Wickström.

– Vi har funderat i över ett Ă„r pĂ„ nĂ€r vi ska ta klivet. Det Ă€r klart att det Ă€r trĂ„kigt nĂ€r det inte kommer lika mycket folk men vi tĂ€nkte pĂ„ det hĂ€r innan pandemin började, sĂ€ger Kim Wickström.

Kim var med och grundade butiken 2012 och Jimmi kom dit för fyra och ett halvt Är sedan för att senare bli delÀgare. De finns Ànnu inget satt datum för nÀr sista dagen bli.

– Vi har sagt att vi kör över sommaren ocksĂ„. Vi kör garanterat juli ut i alla fall, sĂ€ger Jimmi Wickström.

Vad har butiken haft för betydelse i Vimmerby? 

– Vi har kört vĂ„rt eget race och gjort roliga upptĂ„g och evenemang. Jag hoppas att det varit uppskattat och det kommer sĂ€kert att mĂ€rkas ganska tydligt nĂ€r vi försvinner, sĂ€ger Kim Wickström.

undefined
Det Ă€r Ă€nnu inte klart exakt hur lĂ€nge till butiken har öppet. Ägarna sĂ€ger att det kommer fortsĂ€tta över sommaren och garanterar att de har öppet juli ut.

Boston ligger alldeles intill Stora Torget i ett riktigt bra lĂ€ge i stan. NĂ€r klĂ€dbutiken försvinner kommer den sĂ„ledes att lĂ€mna ett stort hĂ„l efter sig. Man har dĂ€rför förhoppningar om att det finns nĂ„gon som vill ta vid och köpa butiken eller Ă„tminstone ta över lokalen. 

– Vi har inte sökt nĂ„gon som vill köpa butiken men om frĂ„gan kommer ska vi ta stĂ€llning till den, sĂ€ger Jimmi Wickström.

Bostons second hand-satsning Boston Used by kommer tillsammans med butikens nĂ€thandel att vara öppna sĂ„ lĂ€nge som butiken Ă€r det. Efter det Ă€r det fritt fram för Kim och Jimmi att Ă€gna sig Ă„t andra saker i livet. 

– Jag har inte bestĂ€mt vad jag ska göra. Jag vill fortsĂ€tta jobba med mĂ€nniskor, kanske inom skolvĂ€sendet, sĂ€ger Jimmi Wickström.

– Jag vet knappt hur man lever ett vanligt liv. Jag ska först komma pĂ„ det och sen sĂ„ tar jag det dĂ€rifrĂ„n, sĂ€ger Kim Wickström om sina planer.

Jimmi Wickström och Kim Wickström har förhoppningar att nÄgon ska vilja ta vid och köpa butiken eller Ätminstone ta över lokalen, som de menar har ett toppenlÀge i stan.
Jimmi Wickström och Kim Wickström har förhoppningar att nÄgon ska vilja ta vid och köpa butiken eller Ätminstone ta över lokalen, som de menar har ett toppenlÀge i stan.
SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!