De visste inte vad de skulle vänta sig av Vimmerby

I Vimmerby Tidnings sommarserie "På besök hos Astrid" möter vi turister som från något av alla världens hörn tagit sig hit för att fira sommaren i Astrid Lindgrens hemstad. Först ut är tyska familjen Zurmuehlen.

Vimmerby Tidning träffade Florian och Yvonne med barnen Niklas, Marta och Hanna när de tog bilder vid Astrid Lindgren-statyn på Rådhustorget.

Vimmerby Tidning träffade Florian och Yvonne med barnen Niklas, Marta och Hanna när de tog bilder vid Astrid Lindgren-statyn på Rådhustorget.

Foto: Johannes Widergren

Vimmerby2023-06-23 20:00

Florian och Yvonne Zurmuehlen med barnen Niklas, Marta och Hanna besöker Vimmerby för första gången. Vimmerby Tidning träffar dem när de är i full färd med att utforska stan och som många andra stannade familjen till vid Astrid Lindgren-statyn på Rådhustorget.

– Vi kom hit från Tyskland för två dagar sen och jag visste inte riktigt vad jag skulle vänta mig innan vi kom hit men det är superfint och väldigt vacker natur här i Vimmerby, säger Florian till Vimmerby Tidning.

Precis som för många andra turister är Astrid Lindgrens Värld den stora anledningen till semestern i Sverige. 

– Vi har inte varit på Astrid Lindgrens Värld än men vi ska dit om två dagar och det ser vi fram emot!

undefined
Både Florian och Yvonne växte upp med Astrids filmer och böcker och nu vill de att deras barn också ska få upptäcka historierna.

Både Florian och Yvonne växte upp med Astrids filmer och böcker och nu vill de att deras barn också ska få upptäcka historierna. Florian har starka minnen från både Pippi och Ronja men nämner Emil i Lönneberga som den stora favoriten. 

– Allt är så roligt, tycker jag. När Emil fastnar med huvudet i soppskålen är den bästa delen, säger Florian.

För Yvonne är det en viss tjej med röda flätor som står högst i kurs.

– Pippi har inga gränser, hon är alldeles fri och det gillar jag verkligen. Jag ser mycket av mig själv som barn i henne, men nuförtiden är vi nog inte så lika. Min favorit är när hon flyger med bilen, det älskar jag, säger Yvonne Zurmuehlen. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!