Pippi får roa statsministern

Almedalsveckan pågår för fullt i Visby. Men statsminister Stefan Löfven befinner sig på annat håll för att möta landets medborgare. På onsdag stannar han för ett besök på Astrid Lindgrens Värld för att träffa personal och besökare samt få en rundvandring i parken.

På onsdag får statsministern se en föreställning med Pippi Långstrump.

På onsdag får statsministern se en föreställning med Pippi Långstrump.

Foto: Mia Karlsvärd /Arkivbild

Vimmerby2018-07-03 08:00

Den som vill träffa statsministern Stefan Löfven har chansen på onsdag. Då dyker han nämligen upp på Astrid Lindgrens Värld innan han fortsätter vidare till Västervik resort.

- Det här är en del av hans sommarturné som han även gjorde förra året, då var han på Scania i Oskarshamn och Böda Sand på Öland. Det är kul att han stannar till här i Kalmar län och besöker oss och träffar människor både under semester och vardag, säger Gunilla Johansson, ombudsman för Socialdemokraterna i Kalmar län.

En timme innan parken öppnar kommer Stefan Löfven vara på plats för att träffa de som jobbar där. När parken öppnar för allmänheten kommer han fortsätta rundvandringen för att prata med de semesterfirare som är på Astrid Lindgrens Värld. För att sedan sitta ner och kolla på en föreställning i parken. Det är Pippi Långstrump som kommer få äran att roa Statsministern och barnfamiljerna på onsdag förmiddag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!