PENGAREGNET FORTSÄTTER: Vimmerby IF får över 400 000 av ”Astridpengarna”

Styrelsen för projektet Astrid Lindgrens hembygd har beslutat att stödja Vimmerby IF:s projekt Mötesplats med 414 750 kronor.
Dessutom får projekten ”Allt som sker” och ”Det goda evenemanget” nära 900 000 kronor vardera för att kunna utvecklas digitalt och för att förbättra ”evenemangskulturen”.

Vimmerby2016-12-06 14:44

Vimmerby IF:s projekt Mötesplats Ceos beviljas av Astrid Lindgrens Hembygd projektstöd på 414 750 kr för en förstudie, där föreningen vill projektera och undersöka möjligheterna att bygga en egen mötesplats vid Ceosvallen i Vimmerby. Det projektstöd som Vimmerby IF söker från Astrid Lindgrens Hembygd är väl avgränsat från andra projekt eller ordinarie verksamhet.

- Vimmerby IF är såklart väldigt tacksamma över att Astrid Lindgrens Hembygd stödjer vår projektidé. Nu kan vi äntligen börja undersöka möjligheten till en egen föreningslokal. Vi hyr i dagsläget en lokal i industriområdet för att kunna bedriva vår breda verksamhet. Vi som är en ”Förening för alla” med inkluderande verksamhet är i stort behov av en föreningslokal som är anpassad efter våra behov, säger David Lindgren projektledare, Mötesplats Ceos.

”Allt som sker” och ”Det goda evenemanget” är två LAG-drivna projekt som också prioriteras. Det innebär att föreningen Astrid Lindgrens Hembygd själv står som huvudman för projekten. Projekten bidrar till att uppfylla utvecklingsstrategins mål och är väl avgränsade från ordinarie verksamhet.

Inom ramen av projektet Allt som sker ska föreningen arbeta med en vidareutveckling av den befintliga evenemangskalendern Allt som sker. En ny digital plattform ska tas fram och projektet ska samarbeta med föreningar och företag för att arrangera nya evenemang i linje med utvecklingsstrategins horisontella mål (jämställdhet, hållbarhet, ungas delaktighet och mångfald). Projektet faller inom A L Hembygds insatsområde digital närvaro och har beviljats stöd på 868 097 SEK.

Det goda evenemanget är ett projekt som syftar till att förbättra evenemangskulturen i leaderområdet. Till projektet behövs en anställd projektledare som ska sprida kunskap om evenemangens betydelse för en attraktiv landsbygd. Projekten vill arbeta gränsöverskridande, kunskapsbyggande och främja nya nätverk. Föreläsningar och studiebesök för olika intressenter är exempel på aktiviteter som ingår i projektet. ”Det goda evenemanget” bidrar till insatsområdet ett utvecklat föreningsliv och beviljas stöd på 821 892 SEK.

- Vi ser att dessa tre projekt faller inom vår strategi och stämmer väl överens med våra övergripande mål om förbättrad folkhälsa samt ökad entreprenörsanda, säger Johanna Stejdahl, verksamhetsledare på Astrid Lindgrens Hembygd. De LAG-drivna projekten kommer handläggas helt av Jordbruksverket och det är också Jordbruksverket som tar de slutgiltiga myndighetsbesluten gällande samtliga projekt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om