Ovisst om bokade evenemang kan genomföras

Pumpen i Södra Vi har bokat in ett dussintal evenemang efter nyår. Men flaggar samtidigt för att det är högst osäkert om dessa kommer att bli av.

Nya spelningar är bokade på Pumpen efter nyår, men det är oklart om de kommer att kunna genomföras.

Nya spelningar är bokade på Pumpen efter nyår, men det är oklart om de kommer att kunna genomföras.

Foto: Roelof Stroetinga

Vimmerby2020-10-06 20:00

I mars tystnade dansbandsmusiken på Pumpen i Södra Vi till följd av restriktionerna kring coronapandemin. En rad planerade spelningar på både Pumpen och Örsåsa Loge fick ställas in. Nyligen gick Pumpen ut med att ett dussintal evenemang bokats in från nyår och fram till påsk. Det är dock oklart i vilken utsträckning dessa kommer att genomföras.

– Vi får många frågor från danssugna personer om vi kan öppna upp snart, men i dagsläget ligger vi lågt och väntar på nya direktiv från myndigheterna, säger Mats Nilsson som är styrelsemedlem i arrangerande Gullringen Nöje AB.

Hur kommer det sig att ni gått ut med datum för spelningar efter nyår?

– För planeringens skull vill de som sysslar med bokningar av banden ändå ha datum klara om det skulle bli ändrade förutsättningar. Därför gör vi så och kommer istället få ställa in spelningar efter hand om inte läget ändras, säger Mats Nilsson.

Alternativa lösningar har övervägts av styrelsen, men de har inte hittat praktiskt genomförbara alternativ som skulle bära sig ekonomiskt.

– Det finns band som till exempel Lasse Stefanz som spelar inför sittande publik. Det hade kunnat vara en lösning, men då ska det ske inför en sittande publik som äter med max 500 personer. Så många får vi inte in om vi ska kunna hålla rekommenderade avstånd. Även dans med max 25 par som håller sig till en partner har vi funderat kring, men valt att avstå tills vidare, säger Mats Nilsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!