Nya Påskmarknaden ställs också in

Det blir ingen lansering av en Påskmarknad i Frödinge bygdegård i år. Det nya viruset Covid 19 sätter stopp.

Det blir ingen premiär för en Påskmarknad i Frödinge. "Vi ställer in" säger Bertil Carlsson, ordförande i Frödinge Bygegårdsförening.

Det blir ingen premiär för en Påskmarknad i Frödinge. "Vi ställer in" säger Bertil Carlsson, ordförande i Frödinge Bygegårdsförening.

Foto: Tobias Klein

Vimmerby2020-03-12 15:45

– Vi kommer att ställa in trots att vi inte får ha fler än max 450 personer i lokalen, men med hänsyn till den allmänna oro som råder och att vi inte på något sätt vill riskera att bidra till att sprida smitta blir det ingen premiär för Påskmarknaden i år, säger Bertil Carlsson.

Marknaden skulle ha hållits om drygt två veckor, den 29 mars. Det är ett helt nytt arrangemang som bygdegårdsföreningen har stora förhoppningar ska kunna utvecklas till en stabil tradition.

– Det känns heller inte bra att lansera något som ska vara positivt nu, med tanke på den allmänna dialogen, så vi hälsar alla välkomna den 21 mars 2021 istället. Då hoppas vi att viruset blåst över, säger han.

Drabbar det här föreningen på något sätt?

–  Vi har investerat lite pengar i projektet, men det får vi se som en framtida investering och de pengar vi lagt ut är inom hanterbar omfattning. Hade vi väntat till sista veckan hade det kostat oss betydligt mer. Vi har också fått tummen upp från de flesta av utställarna, säger Bertil Carlsson.

Karta: Frödinge
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!