Ny Vimmerbyrestaurang öppnar tidigare Àn berÀknat

Nu hÀnder det saker pÄ Storgatan! Gamla Smaks (Storgatan 52) lokaler hÄller pÄ att förvandlas till Guldkant.

"Det kÀnns jÀttekul och vi lÀngtar. Datumet Àr inget jag kan lova men vi siktar mot den 23 mars. Vi kunde inte hÄlla oss och det Àr dÀrför vi vill öppna tidigare", sÀger Erik Hemmingsson, delÀgare i Guldkant.

"Det kÀnns jÀttekul och vi lÀngtar. Datumet Àr inget jag kan lova men vi siktar mot den 23 mars. Vi kunde inte hÄlla oss och det Àr dÀrför vi vill öppna tidigare", sÀger Erik Hemmingsson, delÀgare i Guldkant.

Foto: Johannes Widergren

Vimmerby2022-02-01 20:00

I höstas kom beskedet att VÀsterviksbaserade Guldkant satsar och öppnar restaurang Àven i Vimmerby, och nu har man kommit igÄng med renoveringen.

– Vi ska bland annat skapa nya sittplatser med platsbyggda soffor och bygga om baren. Vi vill sĂ€tta vĂ„r egen prĂ€gel pĂ„ det, sĂ€ger Vimmerbysonen Erik Hemmingsson som Ă€r en av fyra delĂ€gare.

Tanken var att öppna under Valborgshelgen men om allt gÄr vÀgen fÄr Vimmerby en ny prick pÄ restaurangkartan tidigare.

– Det kĂ€nns jĂ€ttekul och vi lĂ€ngtar. Datumet Ă€r inget jag kan lova men vi siktar mot den 23 mars. Vi kunde inte hĂ„lla oss och det Ă€r dĂ€rför vi vill öppna tidigare, sĂ€ger Erik Hemmingsson.

Erik Hemmingsson har haft en stadig karriÀr inom restaurang- och turistbranschen efter att han gick restaurangskolan i Vimmerby. Sedan flera Är tillbaka bor han i VÀstervik och har jobbat pÄ Guldkant som restaurangchef och pÄ senare tid Àven tagit steget till delÀgare.
Erik Hemmingsson har haft en stadig karriÀr inom restaurang- och turistbranschen efter att han gick restaurangskolan i Vimmerby. Sedan flera Är tillbaka bor han i VÀstervik och har jobbat pÄ Guldkant som restaurangchef och pÄ senare tid Àven tagit steget till delÀgare.

Erik kommer att vara chef pÄ plats och dessutom kommer delÀgaren Jonas Settlin ocksÄ att tillbringa mycket tid hÀr. Förutom det har man anstÀllt Christoffer Walker, nyinflyttad kock frÄn Skottland, och ett gÀng frÄn restaurangskolan har tackat ja till jobb.

– KockmĂ€ssigt kĂ€nns det som att vi Ă€r i hamn. Sen kommer min storebror Henrik ocksĂ„ vara med, sĂ€ger Erik Hemmingsson.

NÀr man öppnar kommer tre eller fyra att jobba i köket och lika mÄnga i matsalen. Till sommaren rÀknar delÀgaren med att styrkan dubblas. För att tÀcka upp i VÀstervik har man internrekryterat Therese MykkÀnen, som gÄr in som restaurangchef.

– Trots att restaurangen hĂ€r Ă€r mindre kommer det att vara den som fĂ„r mest uppmĂ€rksamhet, Ă„tminstone ibörjan. Jag har alltid varit chef genom att vara pĂ„ plats. Det Ă€r a och o i att det hĂ€r fungerar, tror jag, sĂ€ger Erik Hemmingsson.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!