I höstas kom beskedet att VÀsterviksbaserade Guldkant satsar och öppnar restaurang Àven i Vimmerby, och nu har man kommit igÄng med renoveringen.
â Vi ska bland annat skapa nya sittplatser med platsbyggda soffor och bygga om baren. Vi vill sĂ€tta vĂ„r egen prĂ€gel pĂ„ det, sĂ€ger Vimmerbysonen Erik Hemmingsson som Ă€r en av fyra delĂ€gare.
Tanken var att öppna under Valborgshelgen men om allt gÄr vÀgen fÄr Vimmerby en ny prick pÄ restaurangkartan tidigare.
â Det kĂ€nns jĂ€ttekul och vi lĂ€ngtar. Datumet Ă€r inget jag kan lova men vi siktar mot den 23 mars. Vi kunde inte hĂ„lla oss och det Ă€r dĂ€rför vi vill öppna tidigare, sĂ€ger Erik Hemmingsson.
Erik kommer att vara chef pÄ plats och dessutom kommer delÀgaren Jonas Settlin ocksÄ att tillbringa mycket tid hÀr. Förutom det har man anstÀllt Christoffer Walker, nyinflyttad kock frÄn Skottland, och ett gÀng frÄn restaurangskolan har tackat ja till jobb.
â KockmĂ€ssigt kĂ€nns det som att vi Ă€r i hamn. Sen kommer min storebror Henrik ocksĂ„ vara med, sĂ€ger Erik Hemmingsson.
NÀr man öppnar kommer tre eller fyra att jobba i köket och lika mÄnga i matsalen. Till sommaren rÀknar delÀgaren med att styrkan dubblas. För att tÀcka upp i VÀstervik har man internrekryterat Therese MykkÀnen, som gÄr in som restaurangchef.
â Trots att restaurangen hĂ€r Ă€r mindre kommer det att vara den som fĂ„r mest uppmĂ€rksamhet, Ă„tminstone ibörjan. Jag har alltid varit chef genom att vara pĂ„ plats. Det Ă€r a och o i att det hĂ€r fungerar, tror jag, sĂ€ger Erik Hemmingsson.