Ny Vimmerbyrestaurang öppnar tidigare än beräknat

Nu händer det saker på Storgatan! Gamla Smaks (Storgatan 52) lokaler håller på att förvandlas till Guldkant.

"Det känns jättekul och vi längtar. Datumet är inget jag kan lova men vi siktar mot den 23 mars. Vi kunde inte hålla oss och det är därför vi vill öppna tidigare", säger Erik Hemmingsson, delägare i Guldkant.

"Det känns jättekul och vi längtar. Datumet är inget jag kan lova men vi siktar mot den 23 mars. Vi kunde inte hålla oss och det är därför vi vill öppna tidigare", säger Erik Hemmingsson, delägare i Guldkant.

Foto: Johannes Widergren

Vimmerby2022-02-01 20:00

I höstas kom beskedet att Västerviksbaserade Guldkant satsar och öppnar restaurang även i Vimmerby, och nu har man kommit igång med renoveringen.

– Vi ska bland annat skapa nya sittplatser med platsbyggda soffor och bygga om baren. Vi vill sätta vår egen prägel på det, säger Vimmerbysonen Erik Hemmingsson som är en av fyra delägare.

Tanken var att öppna under Valborgshelgen men om allt går vägen får Vimmerby en ny prick på restaurangkartan tidigare.

– Det känns jättekul och vi längtar. Datumet är inget jag kan lova men vi siktar mot den 23 mars. Vi kunde inte hålla oss och det är därför vi vill öppna tidigare, säger Erik Hemmingsson.

undefined
Erik Hemmingsson har haft en stadig karriär inom restaurang- och turistbranschen efter att han gick restaurangskolan i Vimmerby. Sedan flera år tillbaka bor han i Västervik och har jobbat på Guldkant som restaurangchef och på senare tid även tagit steget till delägare.

Erik kommer att vara chef på plats och dessutom kommer delägaren Jonas Settlin också att tillbringa mycket tid här. Förutom det har man anställt Christoffer Walker, nyinflyttad kock från Skottland, och ett gäng från restaurangskolan har tackat ja till jobb.

– Kockmässigt känns det som att vi är i hamn. Sen kommer min storebror Henrik också vara med, säger Erik Hemmingsson.

När man öppnar kommer tre eller fyra att jobba i köket och lika många i matsalen. Till sommaren räknar delägaren med att styrkan dubblas. För att täcka upp i Västervik har man internrekryterat Therese Mykkänen, som går in som restaurangchef.

– Trots att restaurangen här är mindre kommer det att vara den som får mest uppmärksamhet, åtminstone ibörjan. Jag har alltid varit chef genom att vara på plats. Det är a och o i att det här fungerar, tror jag, säger Erik Hemmingsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!