Han var platschef pÄ Wienerbagarn, men sedan slutet av augusti Àr Klas Steensrum, bosatt i Gamleby, ny platschef pÄ Frödinge Mejeri.
En man som föredrar sötebrödsdagar, i flera bemÀrkelser.
Han sticker inte under stol med att han gillar att fika och "kan Àta hur mycket som helst - och gör det, sÄ fort han kommer Ät". Han har ocksÄ antagit utmaningen att vÀnda trenden pÄ Frödinge Mejeri efter nÄgra tuffa Är.
- SÄ Àr det. Till att börja med ska vi stöpa om bolaget till en oerhört effektiv och renodlad fabriksenhet inom Procordia. Effektivisering Àr vÄrt sÀtt att ge marknaden sÄ lÄgt pris som möjligt.
I dag har ett 80-tal personer sin anstÀllning vid Frödinge Mejeri - en halvering av personalstyrkan nÀr den var som störst. Betyder effektivisering och renodlad produktion att organisationen kommer att krympa ytterligare?
- Det Àr inte det vi tittar pÄ just nu, nÄgra nedskÀrningar stÄr inte högst upp pÄ listan. Effektivisering Àr vÄrt sÀtt att ge marknaden sÄ lÄgt pris som möjligt och samtidigt investerar vi i ny ugn och kyl för att kunna öka kapaciteten för tillverkning av ostkaka, med 30 procent.
Ostkakan gÄr bra, och försÀljningen i Sverige ocksÄ.
- FörsÀljningen av ostkaka har ökat och det Àr ett viktigt trendbrott. HÀr tror vi pÄ lanseringen av nya smaker, som vanilj och saffran. Vi jobbar vidare med fler nyheter och det handlar om att fÄ nya mÄlgrupper. Det Àr inte sÀkert att alla under 50 Är vet vad ostkaka Àr, och dÀr har vi en stor utmaning men ocksÄ en stor potential.
Ny chef för Frödinge
FÄ nya mÄlgrupper att upptÀcka ostkaka. Ta tillbaka det man tappat pÄ exportsidan. Och bli en effektiv fabriksenhet inom Procordia.Det stÄr pÄ agendan för Frödinge Mejeri, dÀr nya platschefen Klas Steensrum tror pÄ ett trendbrott efter nÄgra tuffa Är.- Absolut. Det ska bli bÀttre.
SÄ jobbar vi med nyheter LÀs mer hÀr!