Nu kan du lyssna på Amenas debutsingel

Vimmerbyartisten Amena Alsameai började skriva egen musik efter Idol och nu är den första singeln från hennes kommande debutalbum här.

"När folk lyssnar på låten hoppas jag att de ska få buskapet att det är okej att vara sig själv och göra det man vill, oavsett vad andra säger", säger Amena Alsameai om sin debutsingel The Sun som släpps på fredagen.

"När folk lyssnar på låten hoppas jag att de ska få buskapet att det är okej att vara sig själv och göra det man vill, oavsett vad andra säger", säger Amena Alsameai om sin debutsingel The Sun som släpps på fredagen.

Foto: Johannes Widergren

Vimmerby2023-03-17 05:00

Ett och ett halvt år har gått sedan Amena Alsameai stod på scen i Idol och sedan dess har hon bland annat hunnit med att sjunga för ett fullsatt Ullevi tillsammans med Håkan Hellström. Nu tar 21-åringen nästa stora kliv in i musikvärlden och släpper sin debutsingel.

– Det känns jättekonstigt men samtidigt är jag så taggad på att alla äntligen ska få höra den. För mig så har det varit som att ha godis som man vill dela med sig av till alla, säger Amena Alsameai. 

Låten heter The Sun och det är Amena själv som har skrivit texten. Låten ges ut av Argle Bargle studios och musiken har artisten skrivit ihop med Sandra Bjurman och Stefan Örn. Låten inleds med en acapella-del, som Amena beskriver som mörk.

– Jag började skriva låten för fyra år sedan när jag ville gömma mig för att ingen skulle döma mig, men jag blev klar med den efter Idol, programmet visade mig att jag kan mer än jag trodde. I den andra delen kommer instrumenten in och den skrev jag när jag mådde bättre, låten blir som en historia, säger Amena. 

undefined
Amena Alsameai berättar att hon skrev den första delen av låten efter Idol, där hon slutade på en nioende plats.

Singeln är den första från Amenas kommande debutalbum och från början var tanken att singeln skulle släppas i januari och albumet innan sommaren. Nu berättar 21-åringen att albumet kommer först i höst. 

– Jag vill be om ursäkt till alla som har väntat på att jag ska släppa musik. Det är ett litet skivbolag och mycket planering som ligger bakom, säger hon.

Om en vecka åker Amena också ut på en miniturné och har ihop med artisten Samira Manners spelningar i Stockholm, Malmö, Ystad och Göteborg under slutet av mars och början på april.

undefined
"För mig så har det varit som att ha godis som man vill dela med sig av till alla", säger Amena Alsameai om singelsläppet.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!