Nu är Idol-äventyret över för Amena

Amena Alsameai från Vimmerby har gjort stor succé i tv-programmet Idol. Men nu är äventyret över.

Det var känslosamt när Amena Alsameai skulle summera sin tid i tv-programmet Idol.

Det var känslosamt när Amena Alsameai skulle summera sin tid i tv-programmet Idol.

Foto: TV4

Vimmerby2021-11-05 22:36

Under hela hösten har 20-åriga Amena Alsameai från Vimmerby charmat den svenska tv-publiken.

I fredags fortsatte tävlingen. Det blev en lång och dramatisk kväll för Amena Alsameai, som var beredd att framföra Abbas nya singel "I still have faith in you".

Men så blev det inte.

Framåt klockan 22:40 meddelade programledaren Pär Lernström att Amenas Idol-resa är över. Hon fick minst röster den gångna veckan och slutade därmed på nionde plats i Idol 2021.

Direkt efter utröstningen var det känslosamt i tv-studion.

– Jag har fått mycket kärlek och jag hoppas att jag kunde ge kärlek tillbaka, sa Amena samtidigt som tårarna rann nerför kinden.

Det var många som hyllade Vimmerbytjejen. Inte minst jurymedlemmen Kishti Tomita.

– Det känns otroligt tungt att Amena inte är med längre. Hon har gett oss så mycket hopp, kärlek och mod att vara sårbar. Vilken kvinna hon är!

Vimmerby Tidning har följt hela Idol-resan, och var bland annat på plats i Stockholm vid den första fredagsfinalen i början av oktober. Då var Amena Alsameai favorit att vinna årets tävling, enligt spelbolagen.

Även om det inte blev så spås Amena Alsameai en lysande framtid inom musiken. Vid upprepade tillfällen har juryn sagt att 20-åringens röst kommer ge henne en framgångsrik karriär.

– Första gången jag sjöng började mina lärare gråta och de gav mig mod att söka till Idol. Alla fina ord om min röst fick mig att tänka att om min röst är så bra som alla säger så vill jag dela med mig av den, har Amena sagt i en tidigare intervju.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!