Företaget igång igen efter stölden

Storebro Indoor Golf är redan igång igen efter stölden för drygt två veckor sen. "Det är kul och väldigt tursamt", säger Andreas Linder. Men trots en hittelön har den stulna utrustningen inte kommit till rätta.

Jakob Riis, som är en av de drivande krafterna bakom Storebro Indoor Golf, svingar klubban vid företagets simulator som nu är igång igen efter den märkliga stölden för ett par veckor sen.

Jakob Riis, som är en av de drivande krafterna bakom Storebro Indoor Golf, svingar klubban vid företagets simulator som nu är igång igen efter den märkliga stölden för ett par veckor sen.

Foto: Magnus Strömsten

Vimmerby2021-10-19 21:00

– Nej, så turligt är det inte. Den är nog förlorad för gott. Sen får vi se vad det kan få för efterdyningar rent rättsligt, säger Andreas Linder som driver företaget tillsammans med Jakob Riis. 

Företaget drabbades första helgen i oktober av inbrott och en märklig stöld när en radarkomponent som är en väsentlig del till företagets golfsimulator försvann

Den stulna delen är troligen helt oanvändbar för tjuven eller eventuella köpare då det krävs mjukvaror med uppgifter som i sin tur är kopplade till ägaren. 

Radarkomponenten är värd 80 000 kronor och företaget utfäste en belöning på 10 000 kronor till den som kunde se till att komponenten kom tillbaka oskadad.  

undefined
Andreas Linder är väldigt glad över att företaget trots allt lyckats hitta en ny radarkomponent och fått i gång verksamheten igen. "Det finns fler bra människor än dåliga", säger han.

Så har det dock inte blivit, trots att stölden av radarkomponenten har fått stor uppmärksamhet både i nyhetsmedia och i branschmedia Värdet gör att det förstås är en hård smäll för företaget. 

– Det var att bryta ihop ett par dar och sen komma igen. 

Företagets viktigaste problem är i alla fall löst. 

– Tack vare goda vänners hjälp, framför allt genom de kontakter som finns hos Tobo GK och Magnus Hultgren som är pro där, har vi lyckats hitta en ny komponent som annars är en bristvara i dessa dagar och inte alls lätt att hitta.  Men nu är det full fart igen. Det finns fler bra människor än dåliga, säger Andreas Linder.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!