Sarah tog över julklappshjälpen: "För barnens skull"

Redan i början av september drog Vimmerbybon igång projektet Julklappshjälpen för året. "Det är för barnens skull", säger hon.

"Det finns ingen skam i att be om hjälp", säger Sarah Svensson, som har tagit över projektet Julklappshjälpen i Vimmerby.

"Det finns ingen skam i att be om hjälp", säger Sarah Svensson, som har tagit över projektet Julklappshjälpen i Vimmerby.

Foto: Fredrig Sandberg/TT/Privat

Vimmerby2022-10-18 06:00

Julklappshjälpen syftar till att stötta familjer som inte har möjlighet att köpa julklappar till sina barn. Alla som vill kan skänka klappar efter barnens önskemål, eller pengar som går till julklappar.

– Det är lite blandat, men det går bra. Det har inte kommit in särskilt många ansökningar än faktiskt, men jag tror att det kanske är lite tidigt för folk att tänka på julklappar, säger Sarah Svensson.

Julklappshjälpen var under flera år Maja Johanssons hjärteprojekt men när hon kände att hon inte längre riktigt hade tiden valde Sarah Svensson att ta över. 

– Jag tycker att det är viktigt att hjälpen hamnar rätt och mitt mål är att alla barn ska få en fin jul. Jag är lika nöjd oavsett om jag hjälper ett barn eller 100 barn, säger hon.

undefined
År 2020 hjälpte Julklappshjälpen i Vimmerby exakt 100 barn.

Sarah Svensson gör allt det praktiska själv men har fått ekonomiskt stöd av bland annat Lions. Om familjerna som kontaktar henne och ber om hjälp blir många kan det ta mycket tid, men Sarah kommer inte låta det stå i vägen.

– Det är klart att alla ska få det de önskar. Jag kommer inte att neka folk som har behov, säger Sarah Svensson.

Hon säger också att hon inte tycker att det finns någon skam i att be om hjälp och önskar att alla som behöver hör av sig.

– Det är för barnens skull. Ekonomi är känsligt men det är bara att höra av sig och det är bara mot mig man inte är anonym. Vill man inte själv går det lika bra om en kompis eller föräldrarna gör det också, säger hon.

År 2020 hjälpte Julklappshjälpen i Vimmerby exakt 100 barn. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!