"Nästa år kommer vi att ta inträde"

Första sommaren med caféet i egen regi har passerat på Ingebo hagar. Kristina Lindelöf summerar en sommar fylld av hårt arbete: "Nu har jag förstått hur svårt det är att driva café och restaurang, men det har varit jätteroligt också."

Kristina Lindelöf, här tillsammans med hunden Tess, ska varva ner efter en stressig sommar med en fjällvandring.

Kristina Lindelöf, här tillsammans med hunden Tess, ska varva ner efter en stressig sommar med en fjällvandring.

Foto: Sofie Olsson

Vimmerby2019-08-27 11:11

Tidigare år har caféet drivits av en extern verksamhet som då serverat pizza. Men i år tog Kristina Lindelöf tillsammans med familj och personal över driften av caféet. Där har man serverat fika och mackor.

– Det har varit ett bekymmer för oss med ryktet om mat och pizza. Eftersom folk vill ha pizza kom vi på att vi kan servera toast, vi har en varm ciabatta som liknar en pizza lite i smaken. Den har varit så populär att vi har kört sönder en smörgåsgrill den här sommaren, säger Kristina Lindelöf.

Hon uppskattar att det kommit någonstans mellan 10 000 och knappt 15 000 besökare under sommaren.

Nästa år kommer Ingebo hagar att ta inträde:

– Vi provade i år att sätta upp skyltar med information om att folk kan lämna ett frivilligt inträde och istället tog bort parkeringsavgiften, men det blev ingen större skillnad. Jag känner mig lite besviken över det eftersom vi erbjuder mycket här. Vi har väl blivit lite som regionens 4H-gård. Nästa år kommer vi att ta inträde, säger Kristina Lindelöf.

Totalt har ett 15-tal personer jobbat på gården under sommaren och att hitta sommarjobbare har inte varit svårt enligt Kristina Lindelöf:

– Vi har haft bra medarbetare, det har varit riktigt svettigt ibland, men det är kul med tempo och vi som arbetat har haft roligt tillsammans.

Inför nästa sommar blir det förändring:

– Sakta ner tempot, höja kvalitén och kunna ta betalt för det.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!