Över 11 000 besökare på ALV under tisdagen

Över 11 000, så många besökte ALV. Det närmade sig besöksrekord och bilköerna i stan skvallrade om att det skulle bli tufft att hitta parkering till alla.

"Tisdagen är också alltid väldigt välbesökt eftersom många gäster tror att det är mindre folk mitt i veckan, men tisdagar och onsdagar är det mer än lördagar och söndagar på sommaren", säger ALV:s vd Joacim Johansson.

"Tisdagen är också alltid väldigt välbesökt eftersom många gäster tror att det är mindre folk mitt i veckan, men tisdagar och onsdagar är det mer än lördagar och söndagar på sommaren", säger ALV:s vd Joacim Johansson.

Foto: Johannes Widergren

Vimmerby2023-07-18 15:34

På tisdagsförmiddagen ringlade sig bilköerna till Astrid Lindgrens Värld långa. Bilarna stod på led längs Lundgatan, från Björkbacken och runt stan ända bort till sagoparken.

– Vi har fantastiskt många besökare idag, över 11  000, det är en oerhörd dag, säger ALV:s vd Joacim Johansson.

Vad är besöksrekordet på en dag? 

– Det var före min tid men samma år som det var O-ringen i Eksjö (2009, reds. anm.) hade vi upp emot 13 000 besökare en dag.

undefined
På tisdagsförmiddagen ringlade sig bilköerna till Astrid Lindgrens värld långa

Tisdagens besökarantal ska alltså vara rekord på 14 år och den högsta siffran som noterats under Joacim Johanssons tid som vd. Med så många gäster kan man lätt tro att det blir trångt i parken men enligt vd:n har det gått bra.

– Parken är 18 hektar stor så gästerna sprids men det är ju klart att det blir köer till serveringar.

När det gäller parkeringen brukar medarbetare bemanna den från klockan halv tio men redan innan det kan man köpa parkeringsbiljett i entrékassan. 

– Där fick vi verkligen anstränga oss för att få rum med alla bilar. Man fick parkera på alla möjliga ytor idag, säger Joacim Johansson.

undefined
Enligt Sara Andersson vid polisens ledningscentral har polisen inte blivit inkopplade i några bilkö-relaterade ärenden i Vimmerby på tisdagen. "Det har inte inträffat någonting som vi behövt hantera från vår sida", säger hon till Vimmerby Tidning.

Vad beror det på att det kom så mycket folk just idag?

– Gästerna tittar verkligen på väderprognoserna och igår hade man varnat för mer regn än vad som kom och då blir det nog så att gästerna istället väntar. Tisdagen är också alltid väldigt välbesökt eftersom många gäster tror att det är mindre folk mitt i veckan, men tisdagar och onsdagar är det mer än lördagar och söndagar på sommaren, säger Joacim Johansson. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!