Borta bra men hemma bäst för artisten Namelle

Som resande artist har Elin "Namelle" Namnieks fått se stora delar av världen och bland annat fått spenderat en längre tid borta i Los Angeles. Men att få vara hemma och landa i Locknevi är något speciellt. "Glad och tacksam att jag har fått växa upp här", säger hon.

Artisten Elin "Namelle" Namnieks spenderar tid av sommaren hemma i Locknevi där hon får chansen att andas ut och koppla bort livet i musikbranchsen. Ortens badplats vid sjön Anen har blivit hennes ställe att koppla av.

Artisten Elin "Namelle" Namnieks spenderar tid av sommaren hemma i Locknevi där hon får chansen att andas ut och koppla bort livet i musikbranchsen. Ortens badplats vid sjön Anen har blivit hennes ställe att koppla av.

Foto: Samuel Josefsson

Vimmerby2023-08-02 06:00

Elin Namnieks bor just nu i Stockholm och under sommaren gillar hon att spendera tid där hennes resa i livet började, i hemorten Locknevi. Att få jobba som artist kan kännas som att man lever i en drömvärld. När man tittar på Namelles karriär har hon fått göra resan som alla i hennes bransch drömmer om. Att få åka till Los Angeles. Då känns det bra att kunna landa emellanåt hemma i Locknevi och ortens badplats som är Elin Namnieks valda smultronställe.

– Jag tycker det är jättehärligt att få den omväxlingen eftersom jag har ett jobb som är socialt och man träffar nya människor hela tiden. Skönt att komma hem till superlugnet och att få den kontrasten tycker jag är fint. Man får återhämta sig. Det är så lugnt och skönt, säger Elin Namnieks. 

– Vi brukar åka hit med familjen både på sommaren och vintern. Perfekt om man vill ta en dagstur i Vimmerby.  Bada isvak på jul och nyår och sedan har mina bröder barn så det blir mycket tid på somrarna också när man är hemma. Svenska sommaren är bäst. Svenska jordgubbar och doften av nyklippt gräs. 

undefined
Hon tycker det är väldigt viktigt att få komma hem och kunna landa hos nära och kära.

Hon är mycket på resande fot runt om i världen men Elin glömmer aldrig bort vart hon kommer ifrån. 

– Det är det viktigaste av allt och familjen framförallt. Jag är så glad och tacksam att jag har fått växa upp här. Det händer massa saker hela tiden som man har drömt om och här kan man ta in allt som har hänt. 

undefined
Nyligen har hon släppt ny musik och till hösten väntar mer.

När vi träffar Namelle så har hon precis släppt en låt som heter "Sunset at the Blvd" tillsammans med den färöiska artisten Danny Baldursson som hon träffade i Los Angeles. Till hösten släpper hon mer musik.

– Jag släpper en egen singel i september och en EP i oktober. Sedan kommer det bli resor till Köpenhamn, Skottland, Tyskland och en sväng till Paris. Just nu känner jag att det är mycket kul på gång och jag älskar det. Jag är gjord för att resa och jag är glad över att jag får göra musik samtidigt. Jag är i en fas nu som känns inspirerande.

 – Men det är viktigt att man hinner landa också och att få komma hem och träffa familj och vänner. Det är en märklig bransch man är i men det är väldigt kul. Det känns som att jag är på rätt spår. 

undefined
Elin "Namelle" Namnieks.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!