Nachtweij om platsen i fullmäktige "Har inte blivit av"

Förre ordföranden i Kommunstyrelsens, Ingela Nilsson Nachtweij (C) har ännu inte lämnat in någon begäran om att även lämna sin plats i fullmäktige som hon deklarerade för två månader sedan att hon ska. "Nu får jag inte delta på KF av två skäl så någon brådska är det väl inte" kommenterar hon.

Ingela Nilsson Nachtweij har fortfarande kvar sin plats som folkvald ledmot i fullmäktige. Någon begäran om entledigande har inte kommit in till kommunen. "Nu får jag inte delta på KF av två skäl så någon brådska är det väl inte" kommenterar hon.

Ingela Nilsson Nachtweij har fortfarande kvar sin plats som folkvald ledmot i fullmäktige. Någon begäran om entledigande har inte kommit in till kommunen. "Nu får jag inte delta på KF av två skäl så någon brådska är det väl inte" kommenterar hon.

Foto: Jimmy Karlsson

Vimmerby2020-05-12 10:30

För två månader sedan meddelade den tidigare ordföranden i kommunstyrelsen, Ingela Nilsson Nachtweij (C) att hon fått nog efter all turbulens och bestämt sig för att lämna politiken helt och hållet.

Hon motiverade då sitt besked med bland annat att hon inte ser något utrymme att driva den politik hon brinner för. Två månader senare har ingen begäran om entledigande kommit in till stadshuset.

– Det har inte kommit in någon sådan, svarar kommunsekreterare Jenny Andersson när vi frågar.

Hur vill du kommentera att du ännu inte avsagt dig platsen i fullmäktige?

"Många har bett mig vara kvar i KF men jag har haft datorhaveri och det har inte blivit av att skicka in en avsägelse mitt i viruskrisen", svarar Ingela Nilsson Nachtweij via sms.

"Nu får jag inte delta på KF av två skäl så någon brådska är det väl inte. På grund av Covid 19 är det bara 8 av 14 som är utsedda att företräda centern och jag är inte en av dem", skriver hon.

Hon hänvisar också till den förundersökning om misstankar om brott mot efterforskningsförbudet som pågår sedan hon polisanmälts av partikamraten Erik Paulsson.

"Åklagare Gunilla Öhlin har inlett en förundersökning om det som jag välkomnar. Det har gått åtta månader sedan polisanmälan gjordes och jag inväntar ett avgörande, eftersom den polisanmälan tynger mig".

Kan man tolka det som att du avvaktar förundersökningen innan du gör slag i saken?

"Nej, det har bara inte blivit av, så den tolkningen kan du inte göra".

Enligt kammaråklagare Gunilla Öhlin blir det inget beslut om förundersökningen förrän efter sommaren.

Karta: Stadshuset i Vimmerby
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!