Årets musikallinje spelar sin första föreställning

På torsdagen hade man genrep och nu börjar nog nerverna göra sig påminda för folkhögskolans musikallinje, som gör sin första stora föreställning tillsammans. "Det känns lite overkligt", säger Lova Skillborg.

Lovisa Strömberg, Christoffer Hernandez och Lova Skillborg gör sig beredda för att tillsammans med sin musikalklass möta Vimmerbypubliken i föreställningen Drömmars café.

Lovisa Strömberg, Christoffer Hernandez och Lova Skillborg gör sig beredda för att tillsammans med sin musikalklass möta Vimmerbypubliken i föreställningen Drömmars café.

Foto: Johannes Widergren

Vimmerby2023-03-30 18:00

Lovisa Strömberg, Christoffer Hernandez och Lova Skillborg går alla tre första året på Vimmerby folkhögskolas musikallinje och på torsdagen hälsade Vimmerby Tidning på under klassens genrep inför sin första stora föreställning. Drömmarnas café har premiär på fredag och besår av en historia byggd utifrån kavalkad av kända musikallåtar från bland annat West side story, Chicago och Fame. 

– Den utspelar sig på ett café i New York, ett showcafé, där alla har olika framtidsdrömmar. Man får följa karaktäreran och se om de tar sig dit de vill, säger Lova Skillborg.

– Det är väldigt många coola dansnummer som är stora och roliga i den, det är mycket som händer hela tiden, säger Lovisa Strömberg.

undefined
På scen i Drömmarnas café syns Tuva Moen, Christoffer Hernandez, Mira Suomela, Lovisa Strömberg, Julia Kjellgren Sten, Tindra Magnesjo, Julia Larsson, Lova Skillborg, Vendela Edfeldt, Signe Strålin, Anna Westman och Moa Svensson.
undefined
"Jag var med i en musikalproduktion i trean på gymnasiet och sen tänkte jag att det skulle vara roligt att fortsätta. Jag letade olika skolor och tyckte att det var både mysigt och bra lärare här i Vimmerby", säger Lova Skillborg, 19 år från Kristianstad.

Drömmarnas café är, förutom låtarna, skriven av läraren Gunilla Åhlander och den spelas både på fredagen och på lördagen. Lovisa, Christoffer och Lova hoppas på succé.

– Det känns lite overkligt att det äntligen är premiär för någonting man jobbat med så länge, säger Lova.

Är ni nervösa?

– I kulisserna brukar man ju hålla på att spy för man mår så dåligt men sen när man kommer ut på scen får man energi av publiken. Vår klass är också väldigt duktiga på att stötta varandra och jag vet att det kommer bli kul och ge mycket, säger Lovisa. 

– Jag hoppas verkligen att publiken vågar hänga med och applådera och jubla, det är mycket roligare då, säger Lova.

undefined
Föreställningen spelas två gånger, på fredagen och lördagen, på Tullportsteaterns scen på Kulturskolan.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!